Het was vorige week eindelijk klaar met het zeil wegschrapen op de overloop. Daarna was het de beurt aan de vloerbedekking op de trap. Er was Esther geadviseerd om dat te doen met hulp van een föhn want dan zou de was, waarmee het tapijt is vastgeplakt, zacht worden en makkelijker los komen. Nou dat klopt dat de was zachter word maar het is dan niet makkelijker te verwijderen. Dus zonder warmte de vloerbedekking er af gehaald en met een beitel de trede en schopborden schoongemaakt.

En dan komt toch echt het moment dat je moet gaan bedenken wat willen we nu echt met dat trapgat en de rest van de hal. Dus langs bij de winkel om te gaan zoeken naar een mooi behangetje maar we konden het samen niet eens worden. Ik zag een mooi behang wat leek op een boekenkast en Esther zag iets met bloemen wat weer mooi zou passen bij haar buikkastje. En dan zoeken we ook nog iets waar we de fotolijstjes, ansichtkaarten, en geboortekaarten aan/in kunnen ophangen.

Maar we zijn er bijna uit! Dat behangetje van een boekenkast gebruiken we niet want we hebben genoeg boeken om een echte boekenkast in de hal te maken. Deze maak ik dan ook zelf want anders moet je een kast zoeken die toch net niet tussen de muren past. In het trapgat komt op de muur een zacht groene verf en schildert Kim daar een tak, met donkergroen, waar in ik dat heel veel spijkers kan maken zo dat we voorlopig dingen kunnen ophangen. De trap word bekleed met vinyl en ik maak onder iedere tree een ledlamp met warm wit licht.

De planning is dat het voor de kerst af is Knipoog

Behang en kleuren

En ik mag donderdag, 1 februari, gaan praten bij Smit Riooltechniek of ik daar kan komen werken.