Op 7 april 2024 liep ik een rondje en kwam langs de Saffierstraat waar druk gewerkt was want nu was er weer een gedeelte open. Omdat ik toch beste wel nieuwsgierig ben naar wat er nu precies allemaal gebeurt ben ik er dus even gaan kijken waarbij ik zag dat ze in de Karbonkelstraat met de riolering bezig waren. Aangezien ik mijn brood verdien met het ontstoppen van de rioleringen werd ik nieuwsgierig maar was verbaasd toen ik zag dat de vuilwateraansluiting, dat is dus bedoeld voor de wc en dergelijke, over de riolering van het schone water, en dat is dus regenwater wat gelijk in een sloot geloosd mag worden, heen moest gaan. Om het iets duidelijker te maken heb ik er ook een foto van die je ziet als je hier klikt.

Terwijl ik weer terug liep naar huis kwam ik op de rotonde van de Burgemeester Bruin Slotsingel, Saffierstraat en de Veldbloemweg die volgens mij een éénrichtingsrotonde is net zoals de beide fietspaden van de Burgemeester Bruin Slotsingel in de richting van het Aarkanaal en de beide fietspaden langs de Veldbloemweg. Alleen valt het mij op dat bijna niemand zich houdt aan deze verkeersregel. Toevallig was daar ook een politieauto aanwezig en de handhaver die daar in reed wou mij te woord staan maar kon mij ook niet vertellen hoe het nu zat met de rijrichting van deze fietspaden.

En er was net gemaaid die week bij ons in de Veldbloemenwijk wat nu niet echt netjes was gedaan. Hele stroken waren over geslagen waar door het er op leek dat er een wedstrijd was gedaan met de maaikarretjes. Omdat me al vaker was opgevallen dat er niet netjes werd gewerkt bij het snoeien en dergelijke heb ik een vraag daar over samen met de bovenstaande onderwerpen verstuurd per e-mail aan de gemeente Alphen aan den Rijn op zondag 7 april van dit jaar.

Daar krijg je dan als reactie een automatische e-mail op terug waarin een hyperlink zit die naar deze www.alphenaandenrijn.nl/servicenormen pagina verwijst. Op die pagina staat dat alle e-mail word beantwoord binnen drie dagen of dat er een bericht komt wat ze gaan doen met de e-mail maar dat nog steeds binnen drie dagen. Na drie dagen was er nog geen reactie maar ik heb iets langer gewacht tot dat ik voor een 2de maal e-mails ging versturen namelijk tot 24 april waarbij ik de orginele e-mail en deze opgesplitst in 3 delen verstuurd. Weer kreeg ik keurig netjes 4 e-mails terug die automatisch verstuurd waren maar weer geen reactie binnen 3 (werk)dagen.

Weer heb ik ruim de tijd genomen, vind ik, voor dat ik een aangetekende brief verstuurde aan mevrouw Spies aangezien zij de "baas" is over de medewerkers in het gemeentehuis die mij hadden horen te beantwoorden. Bij die brief zaten tien (10) bijlage oftewel alle e-mails en de automatische reacties die ik daarop had gekregen. En ja, ik kreeg een reactie op 15 mei van de afdeling Groenbeheer maar geen antwoord van mevrouw Spies terwijl ik daarom had gevraagd. Ook heb ik nog geen ontvangstbevestiging gekregen van de gemeente dat mijn brief goed is aangekomen en dat ze er iets mee gaan doen.

Wat wel handig is is dat de gemeenteambtenaar die deze brief van mij heeft behandeld hem helemaal heeft ingescand en als pdf heeft gestuurd aan de afdeling Groenbeheer die hem ook weer aan mij heeft gestuurd waardoor u hem hier kan downloaden en bekijken. En ja, ik heb ook de handtekening die hoort bij deze aangetekende brief.

Nu blijft alleen de vraag hoe het is gegaan met de riolering in de Karbonkelstraat en hoe het nu zit met de rijrichting van de fietspaden. Zou ik daar ooit nog antwoord op krijgen net zoals een antwoord van mevrouw Spies waarom ik geen reactie krijg van haar medewerkers. Denk het niet!

Gravatar
Hans
Bijplaatsingen
Succes. Ik ben al jaren bezig om de gemeente zover te krijgen om adequate maatregelen (lees; handhaven, bekeuren en desnoods camera-toezicht) te nemen tegen de vele bijplaatsingen van (grof) vuil bij onze container.
Op gesprek geweest, suggesties gedaan, ambtenaren op bezoek gehad (met nietszeggende kletspraat) en, behoudens mails van twee boze wethouders omdat ik bij elke melding (en dat waren er honderden ) hun email-adres invulde, hebben ze niets gedaan, totaal niets..ja….de belasting verhogen. De huidige “wethouder ”, Relus Breeuwsma, is het ergste…die ziexje welelijks op een fotootje maar doet totaal NIETS en ondertussen vervuilt Alphen.

0

1000 Resterende tekens