Donderdagavond kijk ik, tijdens mijn werk, op mijn telefoon en ik zie dat ik een bericht heb via de Messenger. Ik open de Messenger en leest het volgende bericht;

“Hallo Arjan en Esther. Wij hebben gisteren het verschrikkelijke nieuws gehad dat mijn broertje maagkanker heeft en niet meer beter word. Hij heeft uitzaaiingen en er is geen kans op genezing. Sorry dat ik geen leuk nieuws heb maar vond wel dat je het moest weten. Je kan mij altijd bellen.”

En daar sta je dan, een hand uitgestrekt om een rolcontainer te pakken en ondertussen te verwerken wat je leest. Mijn neefje gaat dood en eerder dan mij!

Dat is niet eerlijk want ik ben de oudste en ik hoor het eerst dood te gaan. Onthutst bel ik Esther om het haar te vertellen waarna ik verder ga met mijn werk. De volgende dag ga ik een bakkie doen bij mijn moeder en krijg ik te horen dat de verwachtingen nog slechter zijn dan dat ik verwachte.

Vandaag zijn we bij hem langs geweest om te laten merken dat ik aan hem denk maar ook om te vertellen dat ik weer iets geleerd van hem heb.

Want nu weet ik wat er bedoelt wordt met holle woorden!