Hoe zorg je er nu voor dat een werkgever in je gaat geloven, dat is voor mij de grote vraag. Want ik ben nu werkzaam als magazijnmedewerker maar daar haal ik zelf geen voldoening uit. Het is nu alleen maar heen en weer lopen met draadcontainers en het grootste deel van de week mag ik ze dan nog uit een vrachtwagen halen en ze legen.

Mijn ideale baantje is als ik mensen blij kan maken. Dat deed ik toen ik werkte als rioolreiniger en dat zou ik ook kunnen doen als een huismeester van een flatcomplex of als conciërge op een school. Nu is de narigheid dat niets in mijn cv er op wijst dat ik ook daadwerkelijk iets kan op technische gebied. Nu kan ik natuurlijk opmerken dat ik mijn eerste huis heb opgeknapt maar of dat geloofd word?

Of zou ik moeten opmerken dat ik het huis weer verkocht heb voor meer dan drie dan dat wat ik er voor betaald heb. En ik heb hem gekocht toen we nog guldens gebruikte en verkocht toen we euro’s hadden. En ook dit huis is, ondanks de crises, meer waard dan toen ik hem kocht. Nu heb ik in dit huis niet zoveel hoeven doen als in het vorige maar ook hier heb ik ook wel de keuken zelf geplaatst, bijvoorbeeld.

Zou het helpen als ik opmerk dat ik niet meer hoef te verdienen als het minimumloon?
Want ik vind werkzaamheden wat ik met plezier doe belangrijker dan geld. Zouden mensen geloven dat ik echt in mijzelf geloof als ik meld dat ik mijn huidige vaste baan er voor wil opgeven en als uitzendkracht het wil uitproberen.

Wie heeft voor mij het verlossende antwoord?

Reageren?

Dat kan hier onder.

1000 Resterende tekens