Na het inruimen van de caravan en het betalen van de plek waar we stonden vertrekken we onderweg naar een camping in de buurt van Siena. Thuis had ik al uitgezocht welke campings in de buurt van bekende plaatsen waren en dit moet er 1 zijn waarbij de bushalte op de camping is en er ook een dorpje in de buurt moet zijn. We hebben besloten om de optie "Tolwegen vermijden" te activeren en rijden dus over een snelweg waarbij je net iets meer ziet dan op een tolweg.

Als we een klein uurtje rijden merkt Esther op dat we zo langs een meer gaan rijden en ze hoopt dat ik die ook kan zien. Als ik haar vertel dat er ook campings om dat meer staan gaat het anker achter de auto uit en een half uurtje later staan we op camping Trasimeno en kunnen we in het Lago Trasimeno gaan zwemmen. Nu gaan we dat niet doen want het meer is leger dan zou moeten en het water ziet er niet schoon uit maaaar we hebben de mogelijkheid.

De rest van de dag verdelen we tussen het zwembad, schaduw zoeken, vers getapt bier drinken en bedenken dat we niet zelf koken maar het eten voor ons laten bereiden.


Voor vandaag staat het huren van electrische fietsen op het programma en willen we rond het meer gaan fietsen. Dat schiet niet echt op want net na de poort van de camping ziet Esther een beer en moet daar zonodig een foto van maken. Om te bewijzen dat we fietsen ook een foto daar van en die is ook gelijk voor de verzekering, mocht ik vallen, om te laten zien dat ik een helm draag. Mag natuurlijk geen foto van Esther met helm maken.

Onderweg zien we water en gebouwen maar voor de rest valt het wel een beetje tegen wat we aan dorpjes tegen komen. Weer gezocht naar een lekkere lunch maar hebben een, bijna, standaard broodje gegeten en die weggespoeld met bier. Nu werkt de temperatuur natuurlijk ook niet echt mee want het is meer dan 37 graden. Na een kleine 60 kilometer te hebben gefietst komen we weer aan op de camping waar het ritueel van gisterenmiddag zich herhaalt maar vandaag kook ik zelf.

's Avonds stappen we weer op de fiets om even over de boulevard van Passignano sul Trasimeno te lopen en kopen ook gelijk maar een ijsje. Terug op de camping drinken we koffie en daarna wijn en doen daarbij een spelletje.


Omdat we de fietsen nog niet hebben ingeleverd stap ik om even voor 8 uur er op om in het dorpje Passignano sul Trasimeno een brood te gaan kopen.Behalve dat neem ik ook gelijk maar een meloen, kaas, ham en salami mee om op een gezonde manier onze maag te vullen. Voor het ongezonde vullen zoek ik ook twee wijntjes uit en wat te knabbelen. We hebben besloten om vandaag alleen maar op de camping te blijven en ons te vermaken met het zwembad en alle andere dingen die nog minder vermoeiend zijn.

Maar Eshter heeft iets niet gevonden en dat is de shampoo die ik als laatst het gebruikt en waarschijnlijk ben vergeten om mee te nemen naar de caravan. Daar voel ik mij zo schuldig over dat ik mijn schoenen aantrek en naar het dorpje wandel om een flesje shampoo te kopen.  Na twee uur ben ik terug op de camping en is het ondertussen weer 35 graden.

Omdat het te warm is om nog veel te doen doen we dus ook niets meer behalve het gewone. Morgen is het volgens de voorspelling bewolkt en minder warm en dan willen we gaan kijken in Perugia met de auto.

1000 Resterende tekens