Om toch iets aan het kerstavond gevoel te doen bedachten we om toch maar stoofpeertjes te gaan schillen.

Nog ingepakten en ongeschild peertjes.

Normaal gesproken doen we maar anderhalve kilo en dat vind ik al veel werk om te schillen.

De stoofperen ontdoen van klokkenhuis en schillen

Maar uiteindelijk hebben we ze allemaal geschild, ontdaan van klokkenhuis en dan per zak peertjes een vanillepeul erbij en een beetje water.

De geschilden stoofperen met vanillepeul.

En dan is het gewoon een paar uur wachten terwijl de pan op het sudderpitje van het gasfornuis staat. En onderstaande is dan het resultaat na 10 uur stoven.

Na 10 uur stoven zijn de peertjes klaar.

En nu zitten ze in een nog grotere pan klaar om rond gebracht te worden bij de kinderen en onze ouders.

De stoofpeertjes klaar voor transport.

Hopelijk kunnen we volgend jaar weer een "gewone" kerstavond beleven met ze allen. Fijne kerstdagen gewenst namens ons beide.

Reageren?

Dat kan hier onder.

1000 Resterende tekens