Kapotte leiding?In de afvoer van de keuken komt het meest een verstopping voor en dat is vaak maar even werk om het ook weer ontstopt te krijgen. Zo ging ik ook naar Haastrecht toe om "even" een verstopping te verwijderen. Dus na het bekijken van de wasmachineafvoer in de schuur en de keukenafvoer in het keukenkastje was het voor mij het simpelst om te gaan werken via de keuken. Daar zat al een ontstoppingsstuk en de grote afvoer zat er vlak bij.
En dan voel je je veer vast slaan en weet je dat je mag gaan graven! Gelukkig niet zo diep en ver als in Pernis en ik had ook een stuk sneller het euvel gevonden.

Als er een 20 centimeter pijp is "verdwenen" dan spoelt het water inderdaad slecht weg naar het riool toe. Gelukkig heb ik het missende stukje pijp ook nog gevonden maar dat kon er niet meer tussen geplaatst worden.

Zo ook een keukenverstopping in Maassluis waar de verstopping alweer niet zo ver weg leek te zitten. Er naast zat de douche, wastafel en wasmachine en die werkte wel allemaal goed. Dus een veer in de leiding en draaien maar! Dat ging heel makkelijk maar nadat ik hem er in duwde en weer los liet kwam hij er weer uit?
Dat klopte niet dus dan maar onder de vloer kijken en daar blijkt de leiding aan te sluiten met een T-stuk op de grote afvoer. Van de andere kant kwam de afvoer van de centrale verwarming overstort en daar draaide ik heen en ook een stukje omhoog waar door mijn veer dus weer terug kwam. Omdat ik mijn veer niet de hoek om kan sturen moet deze leiding dus ook al worden aangepast.

Behalve door schilderachtige dorpjes te rijden kom ik ook gewoon in de nieuwe huizen zo als ook in Nootdorp waar we weer te maken hebben met een keukenverstopping. Ook hier weer mijn veer er in maar de leiding draaide weg terwijl ik mijn veer er in probeerde te krijgen. Niet echt raar want zo veel in nu ook weer niet netjes verlijmd en er worden ook vaak schuifsokken gebruikt waar door de leiding niet echt vast zit. Wat wel raar was is het feit dat ik mijn veer hoorde tikken tegen het schopbord. En na die verwijderd te hebben kon ik ook zien waarom!
Dus lijm halen en alles weer netjes aan elkaar vast lijmen waarna ik de leiding echt kon gaan ontstoppen