Na het plaatsen van de geisoleerde kozijnen op de 2de verdieping wisten we ook dat we nu moetsen gaan sparen voor een nieuw dakkapel. Begin van het jaar begon het steeds meer te kriebelen om dat dan ook werkelijk ta gaan doen. Dus offertes opgevraagd maar ieder bedrijf waar we contact mee hadden wilden dat alleen maar doen als de buren ook gelijk hun dakkapel lieten vervangen. Dat is ook wel zo logisch aangezien onze dakkapellen aan elkaar vast zitten zoals je op deze foto kan zien. Als je goed kijkt zie je ook op de foto dat er iets op mijn dakkapel ligt. Dat zijn twee zonnepanelen!

Uiteindelijk valt onze keuze op dakkapel.nl want zij waren het goedkoopst. Ze wilden wel de dakkapel vernieuwen maar niet de zonnepanelen van mijn dak afhalen. Dus daarvoor maar een steiger gehuurd en net gedaan alsof ik niet in mijn broek scheet van de hoogte waarop ik op mijn dakje klom vanaf de steiger. Maar het lukte wel en daarna was het de binnenkant van mijn dakkapel strippen.

En toen zaten we keurig netjes om 7 uur klaar want dan zouden de bouwvakkers kunnen komen maar dat werd uiteindelijk dus 8 uur. Het slopen van het oude dakkapel ging lekker snel en voor 10 uur was deze er dus ook al afgetild. Toen de voorman mij voorstelde, want dat was makkelijker voor hem, om de muur tussen mij en de buren korter te maken waar door het dakkapel hoger zou komen vond ik dat goed. Achteraf was de voorman er niet zo blij mee want ze zijn bijna 4 uur bezig geweest om de 25 centimeter dikke betonnen muur weggezaagd te krijgen.

Maar ook dat is uiteindelijk gelukt en toen werd de nieuwe op het dak gehesen. En dan is het een hoop geklop om het "lood" netjes op de dakpannen te krijgen maar eindelijk krijgen we om half zes te horen dat ze klaar zijn. En dan zie ik pas wat de gevolgen zijn van het hoger plaatsen van de dakkapel want nu is er ook een gat naar onze buren toe. Dat eerst maar even dicht gemaakt.

Maar ook mijn verwarmingsplaat zit nu onder het kozijn en de groene zijwand steekt naar binnen dus dat zal ik ook nog moeten gaan uitvullen. Maar ja, dat is waarschijnlijk het gevolg van goedkoop schouder ophalen

Maar het belangrijkste is dat er nu geen kozijnen meer te hoeven worden geschilderd en dat het gehele huis nu geisoleerd is. En de zonnepanelen zijn weer terug geplaatst op het dakje en zij liggen nu ook 15 centimeter hoger dus eerder zonlicht er op.

De nieuwe dakkapellen