Toen mijn vader overleed en niets anders had geregeld dan te zeggen “Zie maar wat je doet” heb ik besloten om het iets makkelijker te maken voor mijn nabestaanden. Dus dan ga je er ernstig over nadenken wat je nou precies wil.

Als eerst kom je uit op wat je niet wil! En ik wil niet dat er een vaste plek is waar ik herdacht kan worden! Denk zo nu en dan maar eens aan mij en ik vind het goed genoeg. Het leven gaat door en als er soms met een glimlach aan mij terug gedacht word ben ik dik tevreden.

Wat ik wel een hele mooie gedachten vind is dat ik door een ieder van mijn nabestaanden, die daar behoefte aan heeft en het ook wil, daar word achter gelaten waar diegene een goede herinnering aan mij heeft. Om dat te kunnen doen is er een gedeelte van mij nodig en om jullie nu niet met een arm of been over straat te laten lopen wil ik me laten cremeren. Op die manier kan je een beetje as van mij mee nemen en dat ergens neer gooien.

Omdat ik toch verbrand word vind ik het zonde om dan een hoop geld uit te geven aan een kist dus een goedkope kartonnen doos is goed genoeg. O ja, dan hebben we natuurlijk ook nog het traditionele opbaren en zo maar dat hoeft wat mij betreft ook niet.

Wat ik wel leuk zou vinden is dat diegene die mij naar mijn laatste rustplaats willen brengen of willen eren, zelf eten maken en dat mee nemen naar de crematie of herdenking. Zet een stel tafels neer waar je aan kan eten of maak er een lopend buffet van en maak er een gezellige maaltijd van. Dat is iets waar van ik geweldig kan genieten en lijkt mij veel leuker dan het verplichte broodje met koffie of thee.

Als jullie klaar zijn met het eten neem je, nogmaals als je dat wilt, een beetje as mee in een plastic of papieren zakje en gooi je dat ergens weg. Wees niet bang om het te doen want het is alleen maar as en het grootste deel is het karton of hout van de kist.

Hebben we nog de muziek die gespeeld moet worden maar doe daar ook maar lekker makkelijk mee en zoek een leuke zender op die van alles en nog wat draait. Geen smartlappen en dergelijke maar gewoon gezellige muziek. Als je graag iets over mij wilt zeggen tegen de anderen dan moet je dat doen maar ook dat vind ik niet belangrijk en ik verwacht niet dat ik het hoor.

Is er ook nog zo iets van rouwkaartjes sturen of een advertentie zetten en ik heb geen idee wat ik daar nu mee wil. Ja, iedereen mag het weten maar hoe ze het te weten moeten komen is op dit moment mij nog niet duidelijk. Dat geldt ook voor de manier hoe ik vervoerd moet worden. Doe het simpel zou ik zeggen zonder al te veel poespas.

Dan is er misschien nog een erfenis die in de eerste instantie naar Esther gaat en pas als zij is overleden verdeeld word onder mijn vier kinderen. Mocht er daar één van zijn weggevallen gaat het over op zijn/haar kind(eren). Het enige wat ik op dit moment heb beloofd is dat de stripboeken van Trigië en Storm naar John gaan. Mocht één van jullie drie, Kim, Daan en Marjolein, ook iets tastbaars van mij willen hebben dan moet je het maar zeggen.

Volgens mij heb ik zo wel alles geregeld maar als het niet zo is dan hoor of lees ik het wel.