Ingrediënten
voor twee personen
- 240 gram spinazie gesneden, diepvries onbereid
- 90 gram sperziebonen
- 180 gram champignons
- 2 uien
- 30 gram pijnboompitten
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 snufjes italiaanse kruiden gedroogd
- 2 snufjes peper, zwarte/witte
- 2 harde broodjes meergranen/volkoren
- 2 eetlepels olijfolie, traditioneel
- 2 tomaten
- 50 gram kaas
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en deel ze in tweeën.
- Snijd de champignons in 4 stukjes.
- Haal het vel van de tomaten af, haal de pitjes eruit en snijd ze in achten.
- Schil de uien en maak er kleine blokjes van.
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui hierin.
- Laat de champignons, sperziebonen en ingevroren bladspinazie kort koken en voeg vervolgens de tomaten en balsamicoazijn toe.
- Laat de groenten ongeveer 6 tot 7 minuten goed stoven.
- Voeg de pijnboompitten toe en roer het geheel goed door.
- Breng op smaak met peper.
- Bestrooi het pannetje als laatste met de kaas en serveer met een broodje.
Rapporteer