Ingrediënten
voor twee personen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram doperwten, diepvries onbereid
- 250 gram rundertartaar
- 2 eetlepels olijfolie
- 30 gram tomatenpuree
- 2 snufjes cayennepeper, rood
- 120 gram Macaroni volkoren
- 150 ml bouillon
- 14 cherrytomaatje
Bereiding
- Snijd de ui en de knoflook klein.
- Halveer de tomaatjes.
- Bak de tartaar in een droge pan gaar en rul.
- Fruit de knoflook mee.
- Voeg de doperwten toe en smoor de groenten gaar.
- Maak het op smaak met peper en een beetje zout.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg de halve tomaatjes en de bouillon toe.
- Laat de saus zacht pruttelen.
- Kook de macaroni in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Giet de macaroni af en schep de tomatensaus erdoor.
- Schep de doperwtenmengsel in een schaal en verdeel de macaroni erover.
Rapporteer