Ingrediënten
voor twee personen

  • 150 gram tofu
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 2 snufjes gemberwortel
  • 50 gram wortelen
  • 100 gram prei
  • 50 gram mais, blik
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram mie
  • 2 eetlepels ketjap, zoet
  • 2 paprika’s
  • 500 ml bouillon

Bereiding

  • Snijd de tofu in blokjes.
  • Meng er wat ketjap en chilisaus door en laat dit afgedekt in de koelkast een uur marineren.
  • Schil het stukje gember en rasp het.
  • Maak de groenten schoon.
  • Snijd de wortels in plakjes, de paprika in blokjes en de prei in ringen.
  • Laat de mais uitlekken.
  • Verwarm de olie en pers het teentje knoflook erboven uit.
  • Fruit de knoflook en de gember tot het gaat geuren.
  • Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook.
  • Voeg alle groenten toe en laat gaar worden.
  • Doe de tofu en de mie in de soep en laat de mie gaar worden.
  • Maak de soep op smaak met de marinade van ketjap en chilisaus.

1000 Resterende tekens