Ingrediënten
voor twee personen
- 150 gram tofu
- 2 eetlepels chilisaus
- 2 snufjes gemberwortel
- 50 gram wortelen
- 100 gram prei
- 50 gram mais, blik
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram mie
- 2 eetlepels ketjap, zoet
- 2 paprika’s
- 500 ml bouillon
Bereiding
- Snijd de tofu in blokjes.
- Meng er wat ketjap en chilisaus door en laat dit afgedekt in de koelkast een uur marineren.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Maak de groenten schoon.
- Snijd de wortels in plakjes, de paprika in blokjes en de prei in ringen.
- Laat de mais uitlekken.
- Verwarm de olie en pers het teentje knoflook erboven uit.
- Fruit de knoflook en de gember tot het gaat geuren.
- Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook.
- Voeg alle groenten toe en laat gaar worden.
- Doe de tofu en de mie in de soep en laat de mie gaar worden.
- Maak de soep op smaak met de marinade van ketjap en chilisaus.
Rapporteer