Ingrediënten
voor twee personen

  • 2 teentjes knoflook, vers
  • 2 snufjes gemberwortel
  • 2 eetlepels olijfolie, traditioneel
  • 2 snufje chilipoeder
  • 300 gram tomatenblokjes
  • 200 gram bieflap
  • 2 uien
  • 2 stukje rode peper
  • 60 gram zilvervliesrijst

Bereiding

  • Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  • Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  • Verwijder van de peper de pitjes en hak het pepertje klein.
  • Kook de rijst volgens verpakking.
  • Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
  • Voeg de gember, de kleingesneden peper en wat chilipoeder toe.
  • Voeg de tomatenblokjes met vocht toe en een halve dl water en laat de saus zacht sudderen.
  • Snijd de bieflap in smalle reepjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
  • Bak het vlees in de rest van de olie bruin.
  • Voeg het vlees toe aan de saus.
  • Serveer met de rijst.

1000 Resterende tekens