Ingrediënten
voor twee personen
- 2 teentjes knoflook, vers
- 2 snufjes gemberwortel
- 2 eetlepels olijfolie, traditioneel
- 2 snufje chilipoeder
- 300 gram tomatenblokjes
- 200 gram bieflap
- 2 uien
- 2 stukje rode peper
- 60 gram zilvervliesrijst
Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Schil het stukje gember en rasp het fijn.
- Verwijder van de peper de pitjes en hak het pepertje klein.
- Kook de rijst volgens verpakking.
- Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
- Voeg de gember, de kleingesneden peper en wat chilipoeder toe.
- Voeg de tomatenblokjes met vocht toe en een halve dl water en laat de saus zacht sudderen.
- Snijd de bieflap in smalle reepjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
- Bak het vlees in de rest van de olie bruin.
- Voeg het vlees toe aan de saus.
- Serveer met de rijst.
Rapporteer