Ingrediënten
voor twee personen

  • 300 gram aardappelen kruimig
  • 150 gram boerenkool
  • 2 eetlepels Olijfolie, traditioneel
  • 100 ml bouillon
  • 40 gram pecannoten, ongezouten
  • 6 porties geitenkaas verse
  • 20 gram augurken zoetzuur
  • 2 uien

Bereiding

  • Kook de aardappelen met de boerenkool in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de uien 5 tot 10 minuten op laag vuur.
  • Schenk na 3 minuten de bouillon in de pan.
  • Hak de pecannoten in stukjes.
  • Verdeel de kaas in brokjes.
  • Snijd de augurkjes fijn.
  • Verwarm de grill voor of zet de oven op 200 graden.
  • Giet de aardappelen en de boerenkool af en stamp ze fijn.
  • Roer er de augurkjes, de helft van de kaas, de meeste pecannoten, een scheutje augurkenvocht en eventueel kookvocht door.
  • Breng de stamppot en de uienjus op smaak met wat peper en zout.
  • Schep de boerenkool in een ovenschaal.
  • Verdeel de rest van de geitenkaas erover.
  • Laat de kaas onder de grill of in de oven in 5 tot 10 minuten smelten.
  • Bestrooi met de rest van de nootjes en geef de uienjus erbij.

1000 Resterende tekens