Ingrediënten
voor twee personen
- 300 gram aardappelen kruimig
- 150 gram boerenkool
- 2 eetlepels Olijfolie, traditioneel
- 100 ml bouillon
- 40 gram pecannoten, ongezouten
- 6 porties geitenkaas verse
- 20 gram augurken zoetzuur
- 2 uien
Bereiding
- Kook de aardappelen met de boerenkool in ongeveer 20 minuten gaar.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de uien 5 tot 10 minuten op laag vuur.
- Schenk na 3 minuten de bouillon in de pan.
- Hak de pecannoten in stukjes.
- Verdeel de kaas in brokjes.
- Snijd de augurkjes fijn.
- Verwarm de grill voor of zet de oven op 200 graden.
- Giet de aardappelen en de boerenkool af en stamp ze fijn.
- Roer er de augurkjes, de helft van de kaas, de meeste pecannoten, een scheutje augurkenvocht en eventueel kookvocht door.
- Breng de stamppot en de uienjus op smaak met wat peper en zout.
- Schep de boerenkool in een ovenschaal.
- Verdeel de rest van de geitenkaas erover.
- Laat de kaas onder de grill of in de oven in 5 tot 10 minuten smelten.
- Bestrooi met de rest van de nootjes en geef de uienjus erbij.
Rapporteer