Ingrediënten
voor twee personen
- 2 snufjes gemberwortel
- 200 gram oesterzwammen
- 100 gram champignons
- 60 gram tauge
- 80 gram paksoi
- 200 gram bieflap
- 2 eetlepels olijfolie, traditioneel
- 2 theelepels sambal oelek
- 60 gram zilvervliesrijst, ongekookt
- 2 eetlepel zoete ketjap
Bereiding
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
- Maak de paddenstoelen schoon.
- Snijd de oesterzwammen in repen en de champignons in vieren.
- Was de taugé.
- Maak de paksoi schoon en snijd de paksoi in repen.
- Snijd de bieflap in smalle reepjes.
- Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking.
- Verhit de olie en bak hierin op hoog vuur het vlees met de sambal en de gember snel bruin.
- Meng er de ketjap door.
- Voeg de paddenstoelen, de paksoi en de taugé toe en verwarm het geheel al omscheppend op hoog vuur.
Rapporteer