Ingrediënten
voor twee personen

  • 2 snufjes gemberwortel
  • 200 gram oesterzwammen
  • 100 gram champignons
  • 60 gram tauge
  • 80 gram paksoi
  • 200 gram bieflap
  • 2 eetlepels olijfolie, traditioneel
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 60 gram zilvervliesrijst, ongekookt
  • 2 eetlepel zoete ketjap

Bereiding

  • Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
  • Maak de paddenstoelen schoon.
  • Snijd de oesterzwammen in repen en de champignons in vieren.
  • Was de taugé.
  • Maak de paksoi schoon en snijd de paksoi in repen.
  • Snijd de bieflap in smalle reepjes.
  • Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking.
  • Verhit de olie en bak hierin op hoog vuur het vlees met de sambal en de gember snel bruin.
  • Meng er de ketjap door.
  • Voeg de paddenstoelen, de paksoi en de taugé toe en verwarm het geheel al omscheppend op hoog vuur.

1000 Resterende tekens