Ingrediënten
voor twee personen

  • 200 gram tofu
  • 4 eetlepels ketjap, zoet
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 eetlepels citroensap vers
  • 400 gram aardappelen
  • 2 snufjes gemberwortel
  • 2 eetlepels olijfolie, traditioneel
  • 2 snufjes kerrie
  • 500 gram witte kool
  • 250 ml bouillon
  • 2 stukjes rode peper

Bereiding

  • Snijd de tofu in blokjes.
  • Laat ze enige tijd afgedekt in de koelkast marineren in een mengsel van ketjap, de sambal en wat citroensap.
  • Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  • Schil het stukje gember en rasp het.
  • Snijd het stukje peper fijn.
  • Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak de kool met de gember, de peper en de kerrie in enkele minuten gaar.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • Meng het koolmengsel erdoor.
  • Maak de stamppot wat smeuïg met een scheutje bouillon en wat ketjap.
  • Neem de tofu uit de marinade en bak de blokjes in een beetje olie snel bruin.
  • Serveer de gebakken tofu bij de stamppot.

1000 Resterende tekens