Ingrediënten
voor twee personen
- 200 gram tofu
- 4 eetlepels ketjap, zoet
- 2 theelepels sambal oelek
- 2 eetlepels citroensap vers
- 400 gram aardappelen
- 2 snufjes gemberwortel
- 2 eetlepels olijfolie, traditioneel
- 2 snufjes kerrie
- 500 gram witte kool
- 250 ml bouillon
- 2 stukjes rode peper
Bereiding
- Snijd de tofu in blokjes.
- Laat ze enige tijd afgedekt in de koelkast marineren in een mengsel van ketjap, de sambal en wat citroensap.
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Snijd het stukje peper fijn.
- Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak de kool met de gember, de peper en de kerrie in enkele minuten gaar.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
- Meng het koolmengsel erdoor.
- Maak de stamppot wat smeuïg met een scheutje bouillon en wat ketjap.
- Neem de tofu uit de marinade en bak de blokjes in een beetje olie snel bruin.
- Serveer de gebakken tofu bij de stamppot.
Rapporteer