Ingrediënten
voor twee personen

  • 80 gram ananas
  • 20 gram tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie, traditioneel
  • 2 eetlepels citroensap vers
  • 10 gram maizena
  • 800 gram zilvervliesrijst, ongekookt
  • 2 teentjes knoflook, vers
  • 200 gram kalkoen/kipfilet
  • 4 eetlepels ketjap, zoet
  • 100 gram wortelen
  • 2 bosuien

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Laat de stukjes ananas uitlekken en vang het sap op.
  • Fruit de vers geperste knoflook in de olijfolie in een pan en voeg de stukjes kalkoenfilet toe.
  • Bak de kalkoen in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Voeg de stukjes ananas en wortel toe en warm het geheel ongeveer 5 minuten door.
  • Meng de maizena met een eetlepel citroensap, tomatenpuree, sojasaus en het ananassap.
  • Schenk het mengsel in de pan bij de kalkoenfilet.
  • Voeg als laatste de bosuitjes toe.
  • Serveer eventueel met een frisse salade.

1000 Resterende tekens