Ingrediënten
voor twee personen
- 80 gram ananas
- 20 gram tomatenpuree
- 2 eetlepels olijfolie, traditioneel
- 2 eetlepels citroensap vers
- 10 gram maizena
- 800 gram zilvervliesrijst, ongekookt
- 2 teentjes knoflook, vers
- 200 gram kalkoen/kipfilet
- 4 eetlepels ketjap, zoet
- 100 gram wortelen
- 2 bosuien
Bereiding
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Laat de stukjes ananas uitlekken en vang het sap op.
- Fruit de vers geperste knoflook in de olijfolie in een pan en voeg de stukjes kalkoenfilet toe.
- Bak de kalkoen in ongeveer 10 minuten gaar.
- Voeg de stukjes ananas en wortel toe en warm het geheel ongeveer 5 minuten door.
- Meng de maizena met een eetlepel citroensap, tomatenpuree, sojasaus en het ananassap.
- Schenk het mengsel in de pan bij de kalkoenfilet.
- Voeg als laatste de bosuitjes toe.
- Serveer eventueel met een frisse salade.
Rapporteer