Het restaurantDe eerste dag van onze gezamenlijke vakantie begon voor mij om 5 uur ’s ochtends en John volgde mij om ongeveer 6 uur. Tot mijn verbazing kwam Esther al om half 7 haar bed uit! Samen met haar en Teun hebben we Silvester en John om even 7 uur uitgezwaaid toen zij vertrokken met het, voorlopige, doel om naar Frankrijk te gaan.

De auto met de vouwwagenOm 6 uur vanochtend werd ik voor de eerste keer wakker maar ik heb het tot 7 uur uitgehouden voor dat ik uit mijn bed kwam. Vlug naar de wc, die op een camping altijd aan de andere kant van het terrein is, waarna ik begin met koffie zetten. Als we allebei het eerste bakkie op hebben gaat Esther zich wassen en ga ik de gisteren bestelde broodjes ophalen.

De stuwdam in VrchlabiVanochtend kwamen we samen om 6 uur uit onze slaapzak gekropen waarna ik een sprintje trok naar de wc’s die nu nog verder weg zijn dan op de vorige camping. Esther doet het rustiger aan maar is er niet lang na mij. Terug bij de tent ga ik koffie zetten en de twee laatste bolletjes van gisteren smeren als ontbijt. Gelukkig hebben we ook nog ham en kaas van gisteren over gehouden wat een stuk beter smaakt dan hagelslag.

Wederom samen om 6 uur wakker en het ritueel van gisterenochtend herhaalt zich. Om ongeveer half 8 beginnen we met het afbreken van de tent en om even 9 uur rijden we van de camping af richting Zilina in Slowakije.

Lunchen langs de weg.We gebruiken de TomTom die ons een hele andere kant op stuurt dan dat wij willen.