De ruine die zichtbaar is van af de campingVanochtend werd het ritueel van wakker worden iets anders want na de wc ben ik gelijk een dorpje rechts van de camping binnen gelopen want daar vonden we gisteravond een winkel die al dicht was maar om 6 uur open ging. En als je brood nodig heb dan moet je dus even een 40 minuten wandelen want ik had geen zin om de auto te gebruiken. Als ik terug kom bij de tent heeft Esther al koffie gezet en samen ontbijten we met weer vleeswaren en, Slowaakse, kaas.

Aan de kaas zit echt geen smaak dus dat was geen succes en de vleeswaren die ik had mee genomen hadden we nog niet nodig. Tijdens het eten besluiten we te gaan wandelen. Als we de camping af komen gaan we naar links te gaan waar ook een dorpje is.

Het uitzicht vanaf de ruineNa ongeveer 5 minuten staan we dan weer voor een winkel en besluiten om verder te lopen en op de terug weg daar drinken en dergelijke te halen. We gaan verder door het dorpje, Varín, en kijken ook nog even bij de kerk. Even voorbij de kerk zien we in de verte een kasteel, of de overblijfselen daar van, en besluiten om die te gaan bezichtigen als we het halen. 

Tijdens het wandelen zien we een rivier, Váh, en horen geruis. Wij denken dat het een waterval is maar worden met onze neus op het feit gedrukt dat een aankomende trein het zelfde geluid kan maken. Na de Váh te zijn overgestoken komen we bij de trap die naar het kasteel leidt. Omdat Esther het nogal een klim vond heeft ze de treden op de terugweg geteld en het waren er 150 met stukjes vals plat er tussen. Na de trap nog even de oprijlaan, van 1,5 Km, op klauteren waarna we bij het, gerestaureerde, slot van Strecno zijn. Om in het kasteel te kijken moeten we met de gids mee en die spreekt alleen maar Slowaaks. Gelukkig hebben wij de Engelse vertaling mee gekregen en weten nu alles van het slot af.

Kampvuurtje aanstekenNa deze bezichtiging lopen we weer terug naar de camping waar we lunchen, de afwas en de was doen, zwemmen en lekker luieren. We eten weer in het restaurant en zetten daarna koffie in de tent. Daarna kan ik het niet laten om een fikkie te stoken.

Morgen hebben we weer een lange rit voor de boeg want de plannen zijn iets veranderd dus we willen morgen al Lakitelek bereiken maar blijven daar dan wel wat langer staan en gaan van daar uit in Budapest kijken.

 

1000 Resterende tekens