Kleine wasruimteHet is nu kwart voor 10 en de temperatuur is al opgelopen tot een graad of 30. Gisterenochtend was het dezelfde temperatuur en zijn Esther en ik naar Keskemét geweest om daar te winkelen. Dat hebben we dus maar een half uur vol gehouden in de brandende zon. We hebben 2 of 3 gebouwen aan de buitenkant bekeken en even een bruidspaar bewonderd waarna we weer vlug in de auto stappen en naar de Tesco rijden.

Voor diegene die de Tesco niet kennen moeten ze denken aan een overdekt winkelcentrum. In dit “winkelcentrum” kan je van een pakje boter tot een volledig ingerichte camper kopen dus het is nog al uitgebreid. Daar hebben wij dus een rugzak, een fles ijsthee, pakje kaas en een tree bier gekocht.

Voor de rest hebben we rond gehangen bij pa en Therese en zijn ’s avonds bij Magda gaan eten. Weer terug bij het huis nog even zitten kletsen waarna we langzaam allemaal afdruipen naar ons bed.

De markt in Lakitelek, HongarijeVanochtend ben ik met Esther even over de markt gelopen en zitten nu rustig aan de koffie en kijken naar zwemmende kinderen. Gezien de temperatuur zal het ongeveer hetzelfde als gisteren gaan behalve dat we vanavond naar een paardenshow gaan kijken waar we ook kunnen eten en drinken. Esther zit nu al te klagen over de vliegen want het is zelfs in de schaduw vermoeiend om je hand te bewegen om ze te verjagen.

Paarden en ezels die in de show optreden.Om even 2 uur rijden we weg naar de ontmoetingsplaats waar vandaan we in een kolonne van 6 Nederlandse auto’s op weg gaan naar de plek waar de show word gegeven. Aldaar aangekomen krijgen alle gasten eerst een palinka (sterke drank) waarna de bar open gaat. Aangezien het zeer warm is word daar dankbaar gebruik van gemaakt. Na het eten gaan we vlug weer naar buiten want de hitte in de tent was erger dan buiten de tent. Nu laten de mensen merken dat het warm is want al vlug komt de boodschap dat het bier op is. Omdat nog niet iedereen er is die meewerkt met de show duurt het nogal lang voor dat deze begint maar de show was het wachten waard.Een hele lange eettafel.

Hierna gaan we weer naar het huis waarna we allemaal al vlug ons bed opzoeken. Morgen willen we weer verder rijden maar het reisdoel is nog onduidelijk. In ieder geval gaan we niet naar het Balatonmeer want dat is ons al door meerdere mensen afgeraden.

 

1000 Resterende tekens