Vanochtend blijkt het, goedkope plastic, luchtbed leeg te zijn en ik ben dus niet echt vrolijk als we wakker worden op een harde ondergrond. Maar dat helpt niet want de tent laat zich nog steeds niet vanzelf inruimen en invouwen. Dus om 9 uur zijn we klaar en na het betalen reizen we verder naar Luxemburg in Luxemburg.

De bedoeling is om vlak bij de stad een camping te vinden want voor zover ik weet struikel je daar over de campings. De reis is weer saai over een B snelweg want er zijn ook geen benzinestations te vinden om even koffie te drinken of om even gebruik te maken van een wc. Eindelijk komen we langs de weg een restaurant tegen waar Esther dankbaar gebruik maakt van de wc. Ik had vlak daar voor al wild staan te plassen op een parkeerplaats maar ondanks mijn ernstige poging kreeg ik niet de hele parkeerplaats nat.

Zicht vanaf de camping op EttelbruckAls we net in Luxemburg zijn zie ik een bord met daarop de vermeldingen; Benzinestation, restaurant, wc en dergelijke. Dus ik draai de uitrit op en denk dat ik op een andere snelweg terecht ben gekomen want ik kom in een file! Nu had ik wel eens gehoord en gelezen dat Nederlanders omrijden om maar aan goedkope benzine te komen maar dat het zo erg zou zijn dat had ik niet verwacht. Gelukkig kan ik erlangs rijden, want ik heb helemaal geen benzine nodig, en zo kunnen wij naar het (weg)restaurant. Nou de benzine mag dan goedkoop zijn het eten absoluut niet. In Slowakije betaalde ik minder voor een 3 gangen maaltijd, en het nodige bier, dan hier voor een kipburger met patat en een vruchtensapje.

Natuurlijk vinden we geen camping in de buurt van de hoofdstad en komen uit op een camping in Ettelbruck. Na de tent opgezet te hebben vlug wat eten en drinken gehaald in de supermarkt waarna we lekker hebben gegeten in het restaurant van de camping. Morgen gaan we, als het weer mee zit, door het plaatsje heen wandelen.

 

1000 Resterende tekens