Luxemburg, LuxemburgVoor diegene die dit verhaal helemaal leest niet schrikken; Vanochtend ging Esther om 7 uur uit haar bed waar door ik ook wakker werd maar we hebben dus echt, voor deze vakantieperiode dan, uitgeslapen. Tijdens het verdere ochtendritueel van wc, koffie zetten en ontbijten stel ik voor aan Esther om met de auto toch maar in de stad Luxemburg te gaan kijken.

Omdat zij dat ook wel een leuk idee vind rijden we om een uur of 10 weg en mag ik lekker mijn voet op het gaspedaal duwen want er zit nu geen kar achter de auto!

Park in Luxemburg, LuxemburgNog even benzine getankt onderweg en de banden van de auto iets meer lucht gegeven want daar hadden ze wel zin in waarna we al vlug op een parkeerplaats terecht komen bij het station in het centrum van de stad. Hier vandaan gaan we de stad in en kijken naar het park diep onder ons en alle “mooie” gebouwen die we tegen komen. 

Vestingwerken van Luxemburg stadMaar dit is eigenlijk niet aan mij besteed want ik was veel liever in de woonwijken van de gewone bewoners terecht gekomen waar ik de normale Luxemburger kan tegen komen. Ook Esther laat merken dat zij het niet geweldig vind om de “mooie en statige” gebouwen te bekijken dus we gaan de auto weer opzoeken.

Op de camping aan gekomen gaan we allebij met een boek zitten en maken, afzonderlijk, een wandeling naar de wc, doe ik een tukkie in de zon en gaan uiteindelijk weer lekker eten waarna we weer gaan tent hangen! Morgen hebben we een hele lange rit voor de boeg want we willen in de buurt van Maastricht op een camping gaan staan zodat we daar dinsdag, met de bus, lekker kunnen gaan winkelen.

 

1000 Resterende tekens