Wachten op de pontWeer lekker om 6 uur uit onze slaapzak gekropen en begonnen met het ochtendritueel. Rond een uur of 7 beginnen we met het opruimen van de tent en dergelijke en om even 9 uur vertrekken we van de camping af. TomTom zegt dat we door Varin heen moeten rijden en we gaan dezelfde weg op als dat we lopend hadden gedaan maar nu zonder pijn aan onze voeten. We kunnen niet met de auto over de brug dus gaan we met de pont!

Nu kennen we in Nederland natuurlijk wel een pont maar daar zit dan een brug op en een motor er in. Hier niet! Hier maken ze gebruik van de stroming door de boot schuin te laten liggen waarna de stroming er voor zorgt dat de overkant bereikt word. Als je haast hebt is dit niet de snelste oeververbinding want we drijven over met een snelheid, volgens TomTom, van 1 Km. Per uur. Als ik één van de bemanningsleden duidelijk maak hoe hard we gaan weet deze mij te vertellen dat ze ook wel snelheden van 30 Km. Halen maar dat is iets wat mij niet echt aangenaam lijkt.Varend op de pont

Even nadat we de pont hebben verlaten komen we langs een benzinestation waar we een vinget kopen om zonder problemen over alle wegen van Slowakije te kunnen rijden. We schieten lekker op en de zon doet heel goed zijn best. Onderweg zien we iets waar we wat kunnen drinken en waar we dat wat we al hebben gedronken weer kunnen lozen. We gaan naar binnen maar de man die ons helpt lijkt nog zenuwachtiger als ons maar we mogen op het terras gaan zitten. Ondanks dat we hadden gezegd dat we koffie wilden kwam hij het nogmaals vragen en was teleurgesteld dat we geen alcohol tot ons wouden nemen. Omdat we nu ondertussen gewend zijn aan hele zoete koffie neem ik even een slok om Esther te kunnen vertellen of ze er wel of geen suiker in wil en heb gelijk mijn mond vol met koffieprut! Gatverdamme!!! Deze koffie drinken we dus niet volledig op want een koffiefilterzakje kennen ze hier nog blijkbaar niet.

Weer hebben we geen grenscontrole en zitten sneller als dat we hadden verwacht in Hongarije en rijden dus ook voorbij het hokje waar we een vinget kunnen kopen. Bij het eerste pompstation wat we tegen komen kunnen we er wel één kopen maar krijgen nu geen sticker meer maar worden via een computer geregistreerd. Toch wel jammer die vooruitgang want nu kunnen we niet pronken met drie stickers op de voorruit.

Opeens gaat de telefoon van Esther over en dat was niet het deuntje van een smsje. Esther neemt op maar hoort door de rijgeluiden niet zo goed wat er word gezegd maar verstaat wel de naam Eva. Esther vraagt of er over een kwartiertje terug gebeld kan worden zodat wij een parkeerplaats kunnen opzoeken. Wij rijden dus verder op zoek naar een parkeerplaats en zijn ondertussen aan het bedenken wie dat nu weer kan zijn en wat het probleem is. We vinden een parkeerplaats maar daar is geen schaduw en de zon doet wel heel erg zijn best om ons te bakken. Natuurlijk word er niet terug gebeld binnen 20 minuten dus als we net in de auto zitten gaat de telefoon weer over! Gelukkig zaten we vlakbij een andere parkeerplaats waar we vlug opschieten en Esther eindelijk kan horen wie ze aan de telefoon heeft en wat er aan de hand is. Het blijkt Alphen.cc te zijn die met Esther een afspraak wil maken voor een interview. Eva, van Alphen.cc, begrijpt dat dat nog wel even gaat duren als ze te horen krijgt dat we in Hongarije rijden.Pa's landgoed in Lakitelek

TomTom heeft het leuk bedacht voor ons want we worden midden door Budapest heen gestuurd! Nu vind ik de grote steden in Nederland, Boskoop en dergelijke, al niets dus dit is helemaal niet mijn ding. Ook is het vervelend voor mij dat er geen aanduiding naar Keskemet is dus ik moet nu echt rijden op de aanwijzingen van TomTom. Dat is iets wat ik nog niet onder de knie heb maar het lukt zonder één keer de verkeerde afslag en al vlug zitten we op de grote weg naar Lakitelek.

Om even 5 uur rijden we dan Lakitelek in waarna het zoeken begint naar het huisje van Therese en Pa. Nu waren we daar ooit een keer eerder geweest maar die zandpaadjes lijken wel heel veel op elkaar. En omdat TomTom de straat niet kent bellen we maar op en worden telefonisch begeleidt naar het huisje. Geert en Klaartje met hun kinderen blijken er ook te zijn en met ze alle gaan we barbeknoeien en alle aanwezige drank weg werken. De eerst komende dagen blijven we hier en gaan we een beetje in het rond kijken.

 

1000 Resterende tekens