01 TomTom

Netjes vertrekken we om even over zeven richting de Tsjechische grens en ja het is nog steeds saai op de snelweg. Kan ook niet zeggen dat er iets spannends is gebeurt behalve het feit dat we hebben besloten om dit jaar geen tolwegen te gaan gebruiken. 

Waarom het precies fout gaat weet ik ook niet maar we waren net de grens over richting Ceská Kamenice als ik aan Esther meld dat we te ver rijden.

06 koffietijdKeurig netjes word ik om een uur of half zes weer wakker en stap naar buiten. Nu is het wachten tot dat Esther wakker is en ik kan beginnen met het maken van een ontbijtje. Als zij om even zeven uur nog steeds niet heeft laten merken dat ze wakker aan het worden is vraag ik bij haar maar even na hoe laat ze dan eigenlijk wakker wil worden waarop ik een niet zo vriendelijk antwoord krijg. Maar even later kan ik wel het ontbijt klaar gaan maken wat eigenlijk ook mislukt met te zacht gekookte eitjes en Hollands brood.

De bushalte in Jakubovice, Tsjechie.Als we vanochtend wakker worden gaan we ontbijten met een peer want dat hadden we nog. Koffie zetten we ook niet en al vlug gaan we wandelen richting Lanškroun. We lopen de camping af en gaan rechtsaf want dat is de goede richting volgens mij. En als ik dat typ weten jullie natuurlijk ook dat het niet de goede richting is en als we na een uur in Jakubovice aan komen ben ik bereid om toe te geven dat mijn postduiveninstinct niet goed meer werkt.

Het idee, afgelopen donderdag, was om de reis die we hebben gehad in 2009 te herhalen dit jaar. In dat jaar hebben we op één camping gestaan in Slowakije namelijk in Varin. Deze camping stond ons nog bij omdat we daar na het eten een ijs namen met aardbeien wat ons heel lekker leek. We wisten toen nog niet dat de aardbeien uit blik kwamen.