OntbijtWakker worden is nog nooit een probleem voor mij geweest en zo zijn we dus weer op tijd klaar met het ochtendritueel en vertrekken we vanaf Varin in Slowakije naar Boedapest in Hongarije. Nu mochten we de vorige keer over de Vah met een pontje maar dit keer worden we op een andere manier naar Boedapest geleid door de TomTom. We zijn het er samen wel over eens dat Slowakije ook wel aantrekkelijk er uit ziet en misschien gaan we hier de volgende keer op vakantie.

34 lunchWe schieten lekker op al zijn de wegen hier wel een stuk slechter dan in Tsjechië en zijn er ook veel meer wegopbrekingen. En dan krijg je natuurlijk ook files waar we ook van hebben genoten. Rond een uur of twaalf stoppen we bij een restaurant en zien eieren op het menu staan die we dan ook bestellen. We vragen dus weer eens iets raars want dat menu is eigenlijk bedoeld voor het ontbijt maar ze willen het wel serveren.

Hierna rijden we weer verder en rond een uur of twee rijden we Hongarije in en een uurtje later komen we bij de camping, die we van tevoren hadden opgezocht aan. Deze zit tegen een berghelling aan en de autobanden vinden het grind toch niet zo geweldig om verder naar boven te rijden. Maar als we de caravan op zijn plek hebben staan krijgen we allebei een blik bier en een hele hoop informatie over hoe we in het centrum komen en wat we daar allemaal kunnen zien.

Met de bus in BboedapestBuskaartjes krijgen we ook en gehaast gaan we vast even naar het centrum want we hebben geen geld. Natuurlijk stappen we op de verkeerde plek uit en komen uiteindelijk na ruim een uur wandelen bij een pinautomaat. Daar pinnen we wat geld en zoeken daarna eerst een terras op zonder autoverkeer er om heen en nemen allebei een pilsje. We hebben zoveel dorst dat Esther niet eens de tijd neemt om een foto te maken.

We slenteren verder door het centrum maar ik vind het maar niets want het zijn alleen maar de grote winkelketens en helemaal niets leuks en gezelligs. Uiteindelijk belanden we op een terrasje waar we wat drinken en ook gelijk maar onze avond maaltijd nuttigen. Hierna begint het toch wel tijd te worden dat we richting de camping gaan maar we zijn wel een beetje verdwaald en hebben nog steeds geen brood voor het ontbijt gevonden. Redelijk vlot vinden we toch het plein waar we uit hadden moeten stappen en daarna komen we ook een halte tegen waar we op kunnen stappen.

Maar als de bus stopt heeft de chauffeur geen idee waar we heen moeten en even later staan we dus weer buiten de bus en kijken naar hem terwijl deze weg rijdt. Dus lopen we maar verder maar het is ondertussen ook donker geworden. Wel lopen wel langs een winkeltje waar we wat chips en ontbijtspullen halen en gaan verder naar de camping. Omdat we morgen ook nog een hele dag in Boedapest rond willen lopen nemen we maar een taxi terug naar de camping.

46 ontbijt boedapestDaar drinken we nog wat en vallen dan ons bed in om de volgende ochtend weer te beginnen met het wakker worden en ontbijten. En zo zijn we lekker rustig bezig tot we om een uur of negen vertrekken naar het centrum. We gaan lopend want dan zien we wat meer van Boedapest dan alleen maar het centrum. Wij zijn van die rare toeristen die ook graag kijken naar de dingen waarbij het niet verplicht is om o en a te zeggen.

Kasteel in BoedapestMaar uiteindelijk lopen we het kasteel binnen en nu zijn we dus in het oude centrum want hier zijn de oude gebouwen en geen grote winkelketens. We spelen netjes toeristje en nemen de foto's die wij leuk vinden. En zo slenteren we verder en komen natuurlijk vanzelf wel weer in het moderne centrum waar we maar gaan lunchen. En na de lunch laten we ons verder dragen door alle andere mensen die wel weten waar we als toerist zouden moeten kijken. We zien dus een overdekte markthal, kopen souvenirs, wandelen, drinken wat op een terras, kijken naar het wisselen van de wacht bij het parlementsgebouw, lopen naar het eiland in de Donau en bewonderen de fontein.

We lopen verder richting de camping en pikken onderweg weer wat te eten voor morgenochtend op en ploffen op een terras neer waar we alleen maar Hongaars horen en bestellen voor ons beide een pilsje. We eten lekker en gaan dan de bus opzoeken waar we geen kaartje voor hoeven te kopen maar wel mee mochten rijden. Om even negen uur zijn we weer terug op de camping en hebben we dus twaalf uur geslenterd met een temperatuur van, minimaal, 32 graden.

Reageren?

Dat kan hier onder.

1000 Resterende tekens