Vanochtend was ik weer vroeg wakker en ben ik begonnen met bij de receptie te gaan zitten om eerst maar de verhalen van ons heen reizen op internet te plaatsen. Rond een uur of zeven was ik weer terug bij de caravan waar Esther net wakker werd. Terwijl zij zich de slaap uit haar ogen wreef zetten ik koffie in de gemeenschappelijke keuken terwijl de eitjes ook moesten koken.

Tot onze verbazing lukte het dit keer allemaal en hebben we lekker ontbeten waarna we ons gingen wassen en verder aan of uitkleden.

Het was namelijk al knap warm aan het worden en het was nog maar een uur of half tien. Uiteindelijk lopen we rond een uur of elf naar Varin toe en kiezen nu de route naar de kerk want dat zou het centrum volgens ons moeten zijn.

De vorige keer zijn we daar niet geweest maar ons geld begint op te raken dus we willen pinnen en dat schijnt daar te kunnen. Het plaatsje blijkt een stuk groter dan dat we vermoeden met diverse winkels en restaurants. Ook een ijsboer waar we eerst dankbaar gebruik van maken. We zoeken naar het postkantoor voor postzegels want we hadden aan Kim beloofd om Gaby een kaart te sturen. Deze is snel gevonden en dan op zoek naar een ansichtkaart.

Dan zoeken we nog een pinautomaat en die blijkt nog verder in het dorp te zijn. We nemen 100 euro op maar in plaats van verschillende briefjes zo als ik gewend ben in Nederland krijgen we een biljet van honderd. Nu zijn de prijzen hier nog al laag dus we hopen maar dat ze in een winkel het kunnen wisselen. Terwijl we hier over aan het praten zijn lopen we langs een restaurant waar het binnen gezellig druk klinkt en besluiten om nu vast warm te eten en vanavond dan maar brood bij de caravan.

Stapel brandhoutWe lopen naar binnen en krijgen een menu onder onze neus waar we niets mee kunnen. In overleg met de serveerster nemen we gewoon het dagmenu maar er word wel opgemerkt dat het pittig kan zijn. De eerste gang is soep en daarna krijgen we de hoofdmaaltijd. Dus we eten snert, gekookte aardappelen, zuurkool en een uitgedroogde hamlap in een restaurant terwijl het buiten tegen de 32 graden aan loopt. In Nederland zouden we voor gek verklaard worden!

Dreigend onweerTerug lopend zien we een huis in aanbouw waar ze vast het stookhoutvoor de winter erbij hebben gestort en we horen de donder. Bliksems zien we niet maar tot een uur of vijf bleef het om het dal heen donderen en de lucht was om de berg heen knap donker

We hebben nu ons brood op en zitten aan de koffie. Morgen gaan we naar een camping in Boedapest om daar de dag er op eens rond te kijken. Geen idee of we morgen weer internet hebben.

Reageren?

Dat kan hier onder.

1000 Resterende tekens