06 koffietijdKeurig netjes word ik om een uur of half zes weer wakker en stap naar buiten. Nu is het wachten tot dat Esther wakker is en ik kan beginnen met het maken van een ontbijtje. Als zij om even zeven uur nog steeds niet heeft laten merken dat ze wakker aan het worden is vraag ik bij haar maar even na hoe laat ze dan eigenlijk wakker wil worden waarop ik een niet zo vriendelijk antwoord krijg. Maar even later kan ik wel het ontbijt klaar gaan maken wat eigenlijk ook mislukt met te zacht gekookte eitjes en Hollands brood.

Om even negen uur vertrekken we richting het oosten van Tsjechië met het idee om dan wat langer op een camping te blijven staan. Het rijden is wel leuk want we hebben ingesteld dat we geen tolwegen willen en nu worden we weer via, op de kaart, rode, gele en voornamelijk witte weggetjes naar de andere kant van het land gestuurd. En dan rij je een stuk dichter langs de strorollen en kan je ook makkelijk even stoppen om wat te gaan eten in de schaduw.

Dan zie ik ineens een rivier in een dal onder ons wat ik laat merken aan Esther die dan opmerkt dat zij dat al wist want ze merkt op "Die staat ook op de kaart!". Blijkt er ook een camping te zijn waar we heen rijden. Deze is zo goed als leeg maar wel een erg schuin veld. We vragen bij de kiosk/patattent daar naast of we mogen gaan staan waarop we een bevestigend antwoord krijgen en horen dat de eigenaar er alleen maar is tussen 7 en 8 uur 's avonds.

Dus we beginnen met het neer zetten van de caravan door deze eerst, voorzichtig, op zijn plek te krijgen met de auto. Als hij daar staat draai ik de poten uit aan de kant die het laagst is maar als deze volledig zijn uitgedraaid dan staat de caravan nog steeds niet recht. Dus stenen zoeken en deze onder het wiel en de poten en nu komt hij recht genoeg naar ons/mijn zin.

Maar wandelen om de tijd te doden.Als alles eindelijk is ingericht bedenken we ineens dat we eigenlijk nog boodschappen hadden moeten doen want we hebben geen brood meer. Volgens de dames bij de kiosk/patattent is de dichts bijzijnde winkel  km. verder en dat wil ik niet meer rijden. We pakken dus een rugzak en gaan een stukje wandelen want het duurt nog wel een paar uur voor dat we ons kunnen inschrijven.

Onderweg komen we een restaurant tegen waar we gaan zitten en besluiten om hier dan maar vast te eten. De kaart is in het Tsjechisch en we nemen iets waarvan we denken dat we dan wel gevuld zijn. Daarbij is het ook het duurste van de kaart. Maar in plaats van een lekkere lap vlees met aardappelen en groente krijgen we een veredelde hamburger. Niet het eten wat we in gedachten hadden.

Terug op de camping weten we eigenlijk niets te doen en uit verveling gaan we maar bij de kiosk zitten op het terras. Het blijkt dat ze pizza's hebben en aangezien onze magen nog niet gevuld zijn nemen we er allebei er maar één. Dat hadden we dus echt niet moeten doen want met het feit dat er eigenlijk niets te doen is op en om de camping en het "slechte" eten zijn we het allebei zat en binnen een half uur zijn we op weg naar een andere camping.

1000 Resterende tekens