Saaie snelwegWe rijden om een uur of half negen al weg op weg naar Varsseveld want we hebben besloten om daar te gaan staan voor twee redenen;

  • Kijken bij Obelink naar een vouwwagen.
  • En kijken bij de oude camping waar Esther vanaf haar jeugd heeft gestaan maar werd opgeheven.

Wel spreken we af om het met de fiets allemaal te gaan doen en dus na een lange en saaie dag rijden we rond een uur of vijf het terrein op van camping 't Eikenbos.

89 koeienEsther loopt met de eigenaar mee terwijl ik de caravan neer zet en de auto op de aangewezen plek parkeer. Dit is dus inderdaad niet de camping die wij leuk vinden want we staan ook op een apart stukje van de camping zo als de rest van de gasten. De badkamerEn dan hebben we ook nog onze eigen badkamer wat helemaal voor ons de charme van het kamperen weg haalt. Wat is er nu leuker om in allerlei talen "goedemorgen" te horen als je 's ochtends je tanden gaat poetsen.

Als we staan lopen we naar Varsseveld waar we neer strijken op een terras en bestellen we weer bier. Terwijl we daar van genieten zie ik ineens een reclame van Plzenský Prazdroj en bij mijn vraag of ze die ook op de tap hebben word bevestigend gereageerd en dus is mijn volgende biertje een Tsjechische.

Weer terug op de camping blijken wij de hoofdmaaltijd te zijn van de muggen! Dat is voor het eerst deze vakantie en we zijn er niet blij mee. We gaan maar slapen nadat we er een stuk of vijftien uit de caravan hebben verjaagd.

Als ik de volgende ochtend mijn ogen open doe zie ik een stuk of zes, illegale, hongerige muggen zitten op het gordijntje. Geen idee waar ze vandaan gekomen zijn nadat we zijn gaan slapen maar als ik de bulten tel die ik zie dan hadden ze een feestmaaltijd bij mij. Dus ik ga mijn bed uit en loop even later naar de bakker om vers brood te halen. Eigenlijk ben ik veel te vroeg maar de bakker blijkt al open te zijn en om even half negen ben ik weer terug op de camping en gaan we ontbijten.

92 ruineNa de ochtendboel lopen we samen naar de fietsenmaker en huren daar twee fietsen waarmee we naar Winterswijk rijden. Onderweg komen we verschillende plekken tegen die bekend voor komen wat wel leuk is. Bij Obelink hebben ze niet zo heel veel keuze in vouwwagens en de korte broeken zijn wel heel erg duur. Betaal er daar meer voor dan hier in Alphen voor drie broeken met langere broekspijpen.

Zelf kokenTerug fietsend "verdwalen" we want op een gegeven moment weten we niet meer waar we zijn. Geen punt want de mensen die we tegen komen weten wel waar ze zijn en dat wilde ze ook met ons delen. Dus we komen uiteindelijk weer aan in Varsseveld en doen boodschappen om zelf eten te koken.
Inderdaad zelf koken want weet je wat het kost om hier in Nederland uit eten te gaan. Minimaal twee keer zoveel als in Duitsland of Oostenrijk en daar was het eten wat mij betreft net zo goed en hadden we er nog meer te drinken bij ook! Dus we eten macaroni en de pan ging schoon leeg.

Hierna weer afwassen, koffie zetten, wijn drinken, vechten met de muggen en slapen.

De volgende ochtend hoef ik er niet op uit om brood te regelen want dat hadden we gisteren al mee genomen dus ik verveel me op deze camping want er is voor de rest niets te doen. Na het ontbijt fietsen we naar Ulft maar daar aangekomen is het heel anders geworden dan dat Esther in gedachten had. We nemen er nog wel een bakkie koffie maar zijn er vlugger weg dan dat we bedacht hadden. Dus met een omweg, en een lunch onderweg, rijden we weer terug naar de camping waar we eigenlijk ook niets te doen hebben. We hadden besloten om te gaan barbeknoeien maar er was geen drinken meer voor Esther dus ik had weer iets te doen.

Kinderen die mee rijden in de optocht In Varsseveld zag ik allerlei activiteiten die er op duiden dat er iets zou gaan gebeuren en in plaats van te barbeknoeien zijn we een optocht gaan bekijken. Hierna zouden we weer gaan eten in het restaurant waar we eerder al hadden gegeten maar toen er na een drie kwartier nog geen menukaart op onze tafel lag zijn we maar naar de plaatselijke patattent gegaan.Mooie wagen

Hierna nog even over de kermis gelopen waarna weer terug naar de camping. Nu in de caravan een speciale anti muggen kaars aangestoken die dus ook niet werkt. 's Nachts wakker geworden van de onweersbuien en als we vrijdagochtend de voorspellingen bekijken besluiten we om vandaag naar huis te gaan in plaats van op de camping bij Mark en Marjolein te gaan staan. Thuis aangekomen is het de caravan leeg halen en deze en de auto schoon maken.

Dan nog lekker uit eten om deze vakantie te besluiten.  

Laatste vakantieontbijt dit jaar
Laatste brood opdiepen om, met luxe, voor de laatste keer te ontbijten dit jaar.

 

Reageren?

Dat kan hier onder.

1000 Resterende tekens