De Engelse kustOm 4 uur zijn er maar weinig mensen wakker maar het is wel een machtig gezicht om allerlei boten op afstand te zien. Eigenlijk zie je geen boten maar alleen maar de lichten van de schepen maar het was voor mij wel een heel mooi gezicht en gaf me ook wel een gevoel van "thuis" komen. De liefde van mij voor de zee is toch nog niet helemaal verdwenen.

Om half 5 weer in mijn kooi gekropen en liggen dommelen en draaien tot half 7 waarna ik weer naar het dek ging.

Toen ik een half uur later weer in de hut kwam was Esther ook al aangekleed zoals ik eigenlijk al had verwacht en zijn we samen naar het dek gegaan. Nadat zij ook de kust van Engeland had gezien zijn we heel uitgebreid gaan ontbijten want we wisten niet hoelang het nog zou duren voor dat we weer iets te eten zouden krijgen waarna we nog een hele tijd op het dek hebben gestaan.

Na het eten lopen we weer naar het dek, zo veel is er nu ook weer niet te doen 's ochtends vroeg, en kijken we maar weer naar de zee en zoeken boten in de verte. Omdat ik wel weer trek krijg in een bakkie koffie bestel ik weer twee grote koffie maar die zijn duurder dan dat er nag aan geld in mijn portomonee zit, Dus het worden twee kleine bekertjes koffie en een lege portomonee.

Nadat we de koffie op hadden kwam ik de chauffeur van de bus tegen waar aan ik melde dat ik een probleem had. "O, wat is dan het probleem dan?" zei hij. "Nou wij zijn blut!" was daarop mijn antwoord "want we hebben geen cash geld meer." "O, maar dan heb je geen probleem want in de eerste stopplaats is een mobiele pinautomaat en op 300 meter van het hotel zit de bank" was het verlossende antwoord van de chauffeur. Havenhoofd Opgelucht hebben we daarna het aanmeren bekeken waarbij ik al mijn kennis heb geshowd aan Esther en zij netjes deed als of ze onder de indruk was.

Na het aanmeren Het uitzicht onderweg door Engelandzijn we door de douane gelopen en met de bus naar Gretna Green gereden waar we de eerste doedelzakspeler zien, een bruiloft hebben mee gemaakt van twee mede-passagiers en wat hebben gegeten voor de lunch. Opvallend dat je hier niet zo veel keuze heb als in Nederland om te eten. Daarna naar Glasgow gereden waar we de mogelijkheid hadden om een kathedraal te bekijken die we dus ook even zijn door gelopen waarna we de grafheuvel hebben bezocht wat wij veel "leuker" vinden.

Hierna weer verder gereden naar Drymen waar we onze kamer kregen en ons hebben geïnstalleerd. Tijdens het eten begon een plaatselijke vereniging met volksdansen vooraf gegaan door een in klederdracht gestoken meneer met doedelzak waar we naar hebben gekeken en van hebben genoten. Meer daar van dan van het eten wat niet zoveel was en ook niet de smaak had die wij van eten gewend zijn maar we hoeven nog maar 5 keer te genieten van de kookkunsten van het hotel! 's Avonds nog wat gedronken en rond gekeken waarna we om een uur of 11 ons bed opzochten.

1000 Resterende tekens