Het is dinsdagmiddag en ik ben "druk" bezig met een verstopping als de telefoon over gaat en ik de naam Marjolein in het scherm zie staan. Omdat je niet van tevoren weet wat er aan de hand is neem ik de telefoon op en vraag ik wat er aan de hand is.
Nou, zegt Marjolein, ik heb iets geregeld voor jou op vrijdag maar dan kan ik zelf niet mee gaan want dan heb ik, zag ik later pas, al een belangrijke afspraak. En eigenlijk wilde ik wel graag mee dus zou je het ook op een andere dag willen doen.


O, en wat heb je dan geregeld Marjolein?
Nou dat vertel ik liever nog niet maar ik kan wel vertellen dat ik al vrij voor je had geregeld. Maar wat zal ik doen? Vragen of je donderdag dan vrij kan krijgen of het op zaterdag doen?
Nou op zaterdag heb ik eigenlijk ook al dingen ingepland dus probeer maar of het donderdag kan.
Oké, dan probeer ik het voor donderdag te regelen.

Het Tall Ship Loth Loriën

Best wel nieuwsgierig kijk ik later in mijn agenda of ik donderdag moet werken en daar staat dat ik op de reservebank zit. Dinsdagmiddag, om een uurtje of vijf, hebben Marjolein en ik weer contact en ze geeft aan dat alles is geregeld maar dat we nu nog moeten afspreken hoe laat we gaan. Aangezien ik nog steeds niet weet waar het over gaat wil ik het aan haar overlaten maar dat vind ze geen goed idee.

En met een diepe zucht zegt Marjolein dan: Ik kan het toch niet voor me houden, ik heb meegedaan aan een prijsvraag op Facebook voor een vaartocht op een Tall Ship met het idee dat jij dat leuk zou vinden en ik heb gewonnen. Dus we gaan varen, als jij dat ook wil. (De rest van tekst bespaar ik jullie)
O gaaf, antwoord ik daar op, en ja ik wil dat graag doen.
En zo reden we donderdagmiddag naar Scheveningen waar we met de Loth Loriën door de haven varen en ook buitengaats gaan. En ja, ik heb genoten van deze verrassing!