Mooie berg met regenwolkenVanochtend heb ik de afspraak dat ik met me moeder brood ga halen en ben ik dus op tijd wakker, tien over zes, om om half acht te gaan lopen. Na het ontbijt en dergelijke lopen Esther en ik naar het dorp/stad op zoek naar beleg en om de toerist uit te hangen. Natuurlijk nemen we niet de standaard wegen en komen uiteindelijk uit bij een grote supermarkt. Daar even door heen gestruind om te kijken waarna we gaan kijken in de, toeristische, winkelstraat.

Voor dat we echt gaan windowshoppen besluiten we om eerst een bak koffie te halen. Terwijl we op een terras zitten horen we een donderklap en ik zie de ober alle kussens binnen gaan halen. We kijken elkaar aan en verbazen ons er een beetje over want er is nog geen regen te voelen. De koffie is op en we lopen verder de straat in als we een paar spetters voelen.

Die paar spetters worden er steeds meer en we besluiten om maar weer op een terras te gaan zitten. Nu hebben we de keus uit koffie of ijs en omdat we toch op vakantie zijn besluiten we om ijs te nemen. Terwijl we ontdekken dat ze hier toch echt ook regenbuien kennen eten we ons ijsje op. Langzaam word het droog waarop we besluiten om te gaan betalen en weer verder te wandelen.Water stroomt over het asfalt

Nog voordat we van het terras afstapte werden er emmers met water naar beneden gegooid en bleven we maar zitten om dan nog maar een kop koffie te nemen. Op het terras werd het steeds drukker dus uiteindelijk was het wel goed voor omzet van het ijswinkeltje. Omdat we hadden afgesproken om om twaalf uur weer terug te zijn stuurt Esther maar een sms dat het later word en het is ook inderdaad pas twaalf uur voordat we naar de supermarkt lopen door druilige regen. Ook dan pas krijgen we een bericht terug dat het goed is en even later bij het appartement blijkt dat moeders en Eef ook op een terras zaten in de stad.

Terwijl we met ze vieren aan het bedenken zijn wat we gaan doen begint het weer te regenen dus alle plannen worden opgeveegd en weggegooid. Eerst maar wachten tot de regen ophoudt! En wat doe je dan in een huisje; Juist, lezen, foto's van de binnenkant maken en weer lezen. Om ons heen zien we  groene hellingen maar we durven niet echt ver te lopen want om de bergen heen zijn de regenwolken.

Zittend aan een tafel en genieten van eten en drinken's Avond word het droog en breekt de zon door en dan is het ook gelijk warm. Dus we lopen nu weer maar nu naar het stadje om te gaan eten. Bij het toetje vraagt Esther om uitleg over een gerecht en die man vertelt allemaal precies wat er in zit waarop Esther reageert met; Doe mij dan maar koffie. De ober hoorde het eerst niet eens maar schoot toen gelukkig ook in de lach. Als we terug naar het huisje lopen is het al laat en we moeten morgen weer vroeg op dus we gaan niet meer bij elkaar zitten maar afzonderlijk nog even ontspannen en dan hop naar bed.

1000 Resterende tekens