Na een paar uurtjes ging de wekker om 2 uur 's ochtend af en wij maken ons klaar om opgepikt te kunnen worden door de taxi die wij om even kwart voor drie verwachten. Die was ook keurig op tijd en nadat we Moe en Eef hadden opgepikt vertrokken we naar Schiphol. Daar is altijd wel wat te doen maar wachten tot 6 uur blijft vervelend.

Het vliegen valt me mee. Waarschijnlijk kan ik er toch wel aan wennen maar het is nog steeds vervelend dat je niets anders kan doen dan lezen en naar de wc lopen tijdens de vlucht. Het vliegveld van Skiathos, GriekenlandDe eerste landing is in Skiathos waar ik even vlug een foto maak vanaf de trap. Dat mag eigenlijk niet word mij duidelijk als iemand vanaf de grond begint te roepen. Geen idee wat voor geheimzinnigs er te zien is maar het zal wel.

Dan krijgen we te horen dat we behalve bij het landen heel hard moesten remmen met het vliegtuig we ook maar een hele korte startbaan hebben en dat dat ook iets anders gaat dan op Schiphol. Nu is dat geen leuke mededeling als je het vliegen in zijn geheel niet leuk vind maar ook dat viel helemaal mee.

Dus we landen een half uurtje later op Kavala waar we onze koffers oprapen van de band en zonder iets van de douane te zien het vliegveld uit lopen naar de bus toe. Met de bus rijden we naar de veerboot en steken we binnen een half uurtje over naar Thassos. De bus brengt ons ook nog naar ons appartement dat er net zo leuk uit ziet in het echt als op de foto's van de website waar we ze hebben gevonden. Enigste minpuntje is dat we geen zwembad hebben maar alleen maar een jacuzzi. Maar dat overleven we denk ik ook wel.

Na ons gesetteld te hebben lopen we even de stad in om een paar boodschappen te doen en brengen die dan ook weer naar ons huisje. Nog even rustig rondkijken is dan de opdracht want we willen onze reisgids graag spreken maar die is pas om zes uur bereikbaar. We lopen dus om even half vijf weer naar de haven waar we, Esther en ik, ons vergapen aan het transparante water van de zee.

Nadat we zijn neer gestreken op een terras aan het strand en wat te drinken hebben besteld doen Esther en ik onze schoenen uit, pellen onze sokken van onze voeten en lopen even door de zee heen en weer wat wel heel lekker voelde. Als we weer uit het water zijn bespreken we met ze vieren wat we ongeveer willen gaan doen zodat we niet met onze mond vol tanden staan bij de reisgids als ze ons iets zou willen vragen.

Op het volgende terras vertelt de reisgids wat er allemaal op het eiland is terwijl wij genieten van een drankje. Wel een heel lekker drankje want het was iets van sinaasappelsap met Ouzo en die proefde je heel goed. En dat in combinatie met de diverse alcoholische versnaperingen maakte ons toch wel vrolijk. Na de uitleg zijn we op het terras blijven zitten om te gaan eten want we hadden ook nog tegoedbonnen voor een halve liter wijn gekregen. Schapen in een pick-up auto.Daar maakten we geen gebruik van want Esther wou graag cola en ik een wijntje. Moeders en Eef hebben de karaf met de sinas/ouzo opgemaakt.

En met de hoeveelheid drank die we alle vier ophadden werd het een gezellig terug tochtje naar onze huisjes. Aldaar hebben we koffie met ze vieren gedronken, overlegd wat we nu precies willen gaan doen en gezellig zitten kletsen. Dat hebben we niet zo heel lang vol gehouden want het was toch wel een hele lange dag vanaf 2 uur 's ochtends tot 10 uur 's avonds. Dus we nemen afscheid van elkaar voor deze dag en zoeken rustig ons bed op.

1000 Resterende tekens