Even half zeven zijn we allebei uit bed en begint de dag met de gebruikelijke dingen. Om ongeveer negen uur rijden we weg en worden uitgewuifd door een Nederlander die gisteren is aangekomen, en we voor de rest niet hebben gesproken, en heel enthousiast door een Duitse motorrijder waar we ook al geen woord mee hebben gewisseld. De reis gaat saai over snelweg en tweebaansweg  tot dat DomDom besluit dat het tijd word om mijn stuurkunsten uit te testen.

Nu schrik ik daar niet meer zo van na de laatste vakantie die wij in dit gebied hadden en dus zonder te blikken en blozen stuur ik over wegen waar geen snelheidslimiet is maar waar je wel blij bent dat er een magneet achter de caravan hangt terwijl je niet harder dan 40 km per uur gaat. Nu hadden Esther en ik gisteren al bedacht dat we naar de camping in Baldovec wilde gaan en dat weggetje kan je niet sneller nemen dan met 15 km per uur. Hartstikke leuk tot dat je tegen een wegversperring op rijdt en een Tsjechische dame in haar beste Nederlands ons weet duidelijk te maken dat we zo echt niet op de autokemp komen en om moeten rijden via Niva. Dus nadat ik eerst een stukje achteruit ben gereden en de neus van de auto weer in de goede richting heb gekregen gaan Esther en ik in overleg en besluiten we om naar camping Olsovec te gaan in Jedovnice.

Er blijkt nog plaats te zijn maar we moeten wel naar het eind van het pad want er staan ook nog 25 Duitsers met hun caravan en campers. Geen idee wat zo veel Duitsers hier moeten doen met dit weer en van die leeftijd. Zo dicht zitten we ook niet meer bij de Duitse grens dat ze even een klein uitstapje maken. Maar misschien zijn het wel net zulke slimmerds als wij!

Na dat we de laatste blikjes Heineken hebben opgedronken, de caravan op zijn plek hebben gezet en alles in orde hebben gemaakt voor de avond lopen we naar het dorp. Daar nemen we weer geld op en doen een paar boodschappen waarna we weer naar de camping terug lopen. Onderweg stoppen we vlak voor de camping bij een restaurant waar we lekker eten en drinken voor 500 kronen met fooi. Dat is 20 euro ongeveer en we vonden het zo lekker dat we er morgen weer gaan eten!

Voor morgen staat op de planning dat we gaan uitzoeken hoe we het beste de Moravsky Kras (Moravische Karst) kunnen bezoeken, boodschappen doen, luieren en uit eten. Nu ga ik genieten van de koffie en wijn!

De lege camping Olsovec te Jednovnice, Tsjechië

1000 Resterende tekens