Na vanochtend eerst rustig het verhaal van gisteren te hebben getypt gaan Esther en ik ontbijten, afwassen, caravan inruimen en ons eigen wassen. Als we daar allemaal mee klaar zijn rijden we even negen uur van de camping af op weg naar Praag. Daar hebben we al een camping uit gekozen met als enige voordeel op de anderen dat hij vlakbij een metrostation zit op twintig minuten van het centrum.

Als we aan het rijden zijn ruiken we benzine net als gisterenochtend maar we denken dat het misschien dampen van een andere auto zijn die tussen de bomen zijn blijven hangen. Onderweg stoppen we bij een benzinestation om koffie en broodjes te kopen waarna we weer verder rijden. Als we nog maar net rijden ruiken we weer benzine maar nu zitten we op de snelweg dus dat kan niet van een andere auto zijn. Ook lijkt de benzinemeter sneller te dalen dan zou moeten dus we stoppen op de volgende parkeerplaats maar kunnen niets ontdekken onder de motorkap of onder de auto. Als we verder rijden ruiken we het niet meer dus het is een raadsel waar de lucht vandaan kwam!

De snelweg nabij PraagDe snelweg is lang, saai en we vervelen ons. Ook schijnt het zonnetje lekker dus het is ook geen lekker weer om te rijden met een caravan achter de auto terwijl je iedere keer word ingehaald door een vrachtwagen die ik weer inhaal als we de berg op gaan. Aangezien het de hele tijd berg op en af is zien we met enige regelmaat dezelfde vrachtwagen dan weer links of rechts langs ons gaan. Ook de aanduiding van de DomDom dat we na 188 km. iets gaan doen maakt het niet spannender en dan ook nog een weg die is aangelegd door Belgen, betonplaten, maakt het rijden niet leuker.

Gelukkig zien we rond een uur of twee de borden naar een camping en even daarna rijden we Sunny Camp op. We melden ons bij de receptie met het idee om hier drie nachten te gaan staan waar we van terug komen als we horen dat één nacht hier net zoveel kost als twee nachten op de vorige camping. Maar alles is hier voor de rest gratis behalve internettoegang. Daarom maar weer eerst het verhaal typen en op internet zetten als we weer gratis internet hebben.

De camping is keurig onderhouden en alle plekken zijn duidelijk afgetekend in het gras. De bezoekers zijn ook keurig netjes en nergens is iets te vinden van de restanten van een kampvuur. Eigenlijk is dit een camping voor mensen die een hoop geld hebben of graag doen als of ze dat hebben. Wij zijn maar een paar arme sloebers dus we voelen ons niet echt thuis op deze camping. Daarom gaan we eerst maar boodschappen doen in de hoop dat we een restaurant vinden buiten de camping. We komen bij een winkelcentrum waar ook een restaurant is en brengen de boodschappen eerst terug naar de camping.

Vlak bij de camping zien we een reclamebord voor een pizzeria en als we de boodschappen hebben opgeruimd en twee pivo’s hebben op gedronken besluiten wij om die op te zoeken. Al lopend in de richting zien we nog iemand met een hele grote pizzadoos aankomen maar als we bij die tent zijn blijkt het een afhaal te zijn. Gelukkig zit er ook een kroeg waar we kunnen eten alleen is de tekst van het menu wel in het Tsjechisch! Maar we laten ons niet kennen en bestellen behalve pivo ook wat te eten. Dit is best wel spannend want voor hetzelfde geld hebben we slakken besteld maar gelukkig is het een gewone, maar wel lekkere, vleesmaaltijd.

Na de maaltijd lopen we weer terug naar de camping waar we koffie zetten en vast bedenken waar we woensdag heen gaan. Wat het precies word weten we nog niet maar dat is iets waar we ons woensdag wel echt druk over gaan maken. Eerst morgen Praag maar onveilig gaan maken!

 

1000 Resterende tekens