Vanochtend was ik al om zes uur wakker en toen ik uit de caravan stapte hing er heel veel grondmist en was het koud maar de hemel was blauw en er was geen wolkje te zien. Om even acht uur waren we klaar met ontbijten en reden we weg naar de Punkva grot want de informatie die we daar over hadden gekregen was dat we er vroeg moesten zijn anders zouden we er niet in kunnen.

Dus om negen uur gingen we met het treintje naar boven en liepen we de kou van de grot in.

DruipstenenWat valt er te vertellen over een druipsteengrot behalve dat het koud is en mooi om te zien. Inderdaad niets meer maar het is wel apart om te varen met een boot door de grot. Ook is het opvallend dat even door de grot dwalen meer kost dan met ze tweeën uit eten. Na de grot gaan we met de kabelbaan nog een stukje hoger en kunnen dan in de kloof kijken waar we eerst beneden hebben gestaan. Vanaf dit punt kunnen we verder de Moravsky Kars inlopen maar daar hebben we allebei geen zin in dus we lopen weer terug naar beneden en stappen in de auto op weg naar de camping.

Daar aangekomen blijkt de grote uittocht begonnen te zijn en we genieten van de warmte en pivo. Ik ga onder begeleiding van Esther nog even zwemmen waarna we gaan lunchen. Na de lunch ga ik bezig met een kampvuur te maken voor de caravan waar we 's avonds dan van kunnen genieten. De camping word steeds leger en we hebben het vermoeden dat wij vanavond de laatste zijn die op deze camping staan. Als ik klaar ben met de voorbereidingen voor het kampvuur gaan we bij het meer zitten en kijken we naar wat de mensen aan het doen zijn.

Behalve een paar kinderen zwemt er niemand maar er word wel met waterfietsen en bootjes gevaren. Ook zijn er twee zeilboten op het meer maar volgens mij weten ze niet hoe een zeilboot werkt. Uiteindelijk is er zelfs één die met een peddel zich eigen voort beweegt. Voor de volgende Olympische Spelen hoeven wij niet bang te zijn voor hun zeilteam.Het kampvuur brandt goed.

Na het eten is er toch nog een campinggast gekomen maar zij staan aan het begin en wij aan het eind van de camping met bomen er tussen. Terwijl we koffie drinken gaat de laatste Tsjech weg met onze hulp en om acht uur steken we het kampvuur aan en genieten van de vlammen en wijn. Morgen gaan we naar Praag waar we weer drie nachten willen gaan staan om de stad te bekijken.

 

1000 Resterende tekens