Centrum van PraagVanochtend stonden we om negen uur in het centrum van Praag en begonnen we met wandelen. Eerst maar naar de Karluv most en er over heen naar het paleis. Hierna weer naar beneden en zonder ons om een route of toeristische trekpleisters te bekommeren.

Esther is helemaal op gegaan in het fotograferen van allerlei gevels en standbeelden.

We merken aan de prijzen dat we nu wel echt de toerist aan het spelen zijn maar ondanks dat kopen we bij een kraampje twee bakjes met daarin vier soorten aardappelgerechten. Ze zijn niet allemaal even lekker en één ziet er uit als meelwormen maar met een pivo kunnen we er wel weer even tegen aan.Vier aardappelgerechten met bier is onze lunch.

Want we zijn nu op zoek naar een leuk T-shirt voor Gaby maar kunnen niets vinden wat wij beide leuk vinden. Na ongeveer twee uur te hebben rond gedwaald door Praag doen we navraag bij een vrouw met kleine kinderen die ons wel een tip geeft maar waar jammerlijk genoeg niet dat te vinden is wat we zoeken. Bij een winkel waar ze T-shirts bedrukken willen ze ons wel helpen maar hebben niet de goede maat en het duurt ook twee dagen voor het shirt klaar is! Dus uiteindelijk maar een shirt gekocht wat voorlopig in de kast kan blijven liggen.Een selfie voor het gerechtenuithangbord van het restaurant.

Nu weer een leuke tent gezocht om iets te eten wat drie keer zo duur is als gisterenavond en ook drie keer minder lekker smaakte maar we hebben in het centrum van Praag iets gegeten en gedronken op een terras. Nu weer vlug naar de metro en de Tesco om voor ’s avonds iets te halen en daarna uitgeblust op de camping aankomen om zeven uur.

Ik kom bijna klaar als ik mijn schoenen uit doe maar het was wel iets wat je eens in je leven zou moeten doen, Praag bezoeken! Morgen gaan we langzaam op de terugweg naar Nederland!

 

1000 Resterende tekens