Een roedel van sledehondenAls we wakker worden zijn we verbaasd dat het zo stil is op de camping met zoveel honden. In alle rust genieten we van ons ontbijt en maken ons klaar om naar Olomouc te gaan. Voor dat we gaan vragen we eerst aan de Tsjechen die van alles aan het uitstallen zijn wat er nu precies aan de hand is.

Er blijkt een hondenshow te zijn en morgen gaan de sledehonden wedstrijden rennen met achter zich aan een step of driewieler. Als ik opmerk dat er vandaag wel de nodige herrie zal zijn dan krijg ik gelijk dus we gaan vlug de auto halen.

We rijden rustig zonder een caravan er achter naar Olomouc en vinden al vlug een parkeerplaats. Al lopend komen we op een groot plein waar iets gevierd word en we een aardappelkoek eten die stijf van de knoflook staat. We kijken naar het Dansende Tsjechen in klederdrachtvolksdansen en slenteren verder door de stad. Nou is dat ook werken want deze stad ligt ook weer op een aantal heuvels. We drinken wat op een terrasje en slenteren weer verder of te wel we gedragen ons als echte toeristen. Alleen is het wel jammer dat alle winkels in het centrum om twaalf uur sluiten en ook niet meer open gaan.

Als we vinden dat we onze beenspieren weer genoeg hebben getraind gaan we weer naar de auto en rijden we weer terug naar de camping. Daar blijkt de show al afgelopen te zijn en het is nog steeds redelijk rustig als je bedenkt hoeveel honden er rond lopen. We lezen en drinken wat voor de caravan en lopen ook nog een rondje over het terrein waarna we weer gaan eten in het restaurant wat vlakbij de camping is.Ondergaande zon op het stuwmeer

Waarschijnlijk zijn we een beetje laat, of hun sluiten heel vroeg, want om even zeven uur krijgen we toch heel sterk de indruk dat hij aan het sluiten is dus we nemen geen koffie meer maar zetten het zelf in de caravan. Er blijkt 's avonds ook nog live muziek te zijn op de camping dus word het nog helemaal gezellig en we bereiden ons vast mentaal voor op het wandelen morgen door de Moravsky Kras.

 

1000 Resterende tekens