Vanochtend ging om even voor half vijf mijn wekker af en was ik verbaasd dat die af ging. Terwijl ik mijn bed uit ging vroeg ik me af waarom op zondag de wekker zo vroeg af ging terwijl ik er naar toe liep om hem uit te zetten. Voor dat ik er was besefte ik ineens dat we vanochtend naar Tsjechië zouden gaan rijden. Met mijn duffe hoofd liep ik naar beneden maar twijfelde wel hard of het een goed idee was om zo vroeg wakker te zijn.

Natuurlijk werd ik lekker op tijd wakker vandaag na een goede nachtrust dus ik keek vanaf het terras naar de vissen die opsprongen om half zes. Veel meer valt er op dat moment niet te doen en het was zelfs koud voor mijn gevoel. Na een stukje wandelen en vijf keer over de camping lopen maak ik Esther rond half acht wakker.

Kasteel wat we onderweg zagen.Na het ochtendritueel vertrekken we richting Kutná Hora of eigenlijk naar een camping in die buurt. De eerste die we hebben uitgekozen heeft veel huisjes maar ook een fabriek er naast die toch wel de nodige herrie maakt. Daarbij komt dat er ook niets op loopafstand van de camping te doen is dus we rijden weer weg van Malesov en gaan kijken of het beter is op camping Zbysov. Oké, er is op loopafstand een plaatsje maar wij zagen daar geen winkel en de huisjes en camping vonden we niet echt uitnodigend dus maar weer in de auto.

De buitenkant van het Ossuarium van SedlecVandaag word ik iets later wakker dan gisteren en zie nu om zes uur de vissen omhoog springen om aan hun maaltje vers vlees te komen. De zon doet al aardig zijn best en het ziet er naar uit dat we een lekkere dag tegemoet gaan. De planning voor vandaag is dat we in Kutná Hora gaan kijken want het schijnt een mooi centrum te hebben met winkels, terrassen, kerken en mooie gebouwen. We denken dat we ons daar zo lang kunnen vermaken dat we ons avondeten in het centrum gaan nuttigen. Dus om een uur of 7 word Esther ook wakker en beginnen we aan ons wakker word gebeuren.