Voor dat de wekker af ging om vijf uur was ik al wakker en wekte ik Esther met de mededeling dat ik de wekker ging uitzetten. Zij bleef nog even na doezelen terwijl ik de koffie liet door lopen. Na de laatste dingen in de caravan en auto te hebben gezet vertrekken we even over zessen richting Tsjechië voor de laatste vakantie van dit jaar.

En ja, over het rijden over een snelweg valt ook dit jaar niets bijzonders te vertellen alleen wat we veranderd hebben is dat we niet in een wegrestaurant ontbijten of koffie drinken. Dit scheelt voornamelijk tijd waar door we op een redelijke tijd in Tsjechië op een camping hopen aan te komen.

Onderweg zien we een berg waar van ik eerst denk dat het een natuurlijk iets is tot dat we even later nog meer van dergelijke bergen zien die duidelijk niet natuurlijk zijn. Het ziet er wel mooi uit met die door water uitgesleten geulen maar ik had het leuker gevonden als Esther geen gelijk had gekregen.

Het campinggebouwOns plan komt helemaal uit als we om even zes uur een camping op rijden in Decin, Tsjechië. Het ziet er heel netjes uit en we staan naar elkaar te grappen over dat we straks ook nog begroet worden in het Nederlands wat even later ook nog waarheid blijkt te worden. Natuurlijk is dat even leuk maar al gauw blijkt de Nederlandse eigenaar toch wel heel graag om een praatje verlegen te zitten en komt ons zelfs ook tijdens het eten nog even "lastig" vallen.

Neem daarbij dat we onder camerabewaking staan en deze camping meer dan 20 euro per nacht kost en dan begrijp je dat we hier maar één nacht willen blijven staan. Esther is aan het zoeken geweest en maar 95 kilometer verder zijn zandsteenrotsen en een museum met edelstenen dus we gaan die kant maar op met de caravan achter ons aan.

1000 Resterende tekens