Even over zessen vertrekken we naar Tsjechië toe. We hebben afgesproken met elkaar om te proberen Ceský Krumlov te halen wat wonderwel lijkt te lukken. In deze auto is het best wel lekker om harder dan 90 Km per uur te rijden dus de eerste stop is dan ook in Duitsland in plaats van nog in Nederland. En dat zelfs met een omleiding bij Utrecht. Het is een beetje mistig maar dat is ook wel lekker want een brandende zon op een auto is ook niet alles tijdens een reis.

Even voor half zes stap ik ons huisje uit en kijk om me heen maar er is niet iets te zien waar ik heen zou kunnen of willen wandelen. Dan maar eens de rest van de camping bekijken want daar was het gisterenavond te donker voor. En het blijkt dat we ook een zwembad hebben en een gemeenschappelijke keuken. Dus weer terug naar de auto om daar de koffie, koffiefilter, koffiefilterhouder en de thermoskan uit te halen. Dan naar het keukentje waar ik koffie ga zetten. Behalve pannen is er ook bestek, borden en kopjes dus even later zit ik voor het huisje te genieten van vers gezette koffie. Rond een uur of half zeven maak ik Esther wakker die zo blij is met de koffie dat ze vergeet om op mij te mopperen dat het zo vroeg is.

Vandaag slaap ik uit want het is zes uur als ik uit mijn bed en uit het huisje ga en dat scheelt toch weer mooi een half uur met gisterenochtend. Nu kan ik geen koffie zetten want alle spullen daar voor staan in het huisje en dan zou ik Esther wel eens wakker kunnen maken. Maar ik heb mijn boek en dus ga ik rustig zitten lezen tot ik het tijd vindt om haar wakker te maken.

Vandaag is het kwart voor zes al ik wakker word en even voor zevenen maak ik Esther wakker. We gaan weer ontbijten en gelijk het verslag van de vorige dag op internet zetten. Daarna is het voor mij de taak om de afwas te doen en Esther ruimt ondertussen het huisje op. Als ik klaar ben is zij dat ook en zetten we onze spullen in de auto.

Houten bungalowOm even half tien rijden we en hebben op de TomTom Sušice ingesteld. Volgens de TomTom kunnen we het beste over rode wegen rijden maar dat vind ik niet zo leuk. Dus Esther probeert om de TomTom zodanig in te stellen dat we over gele of witte weggetjes gaan rijden wat niet werkt en dus zetten we hem maar uit en gaat Esther lekker ouderwets de kaart lezen en luister ik naar haar aanwijzingen.