Dit keer is het weer een normale tijd dat ik wakker word en er zijn meer mensen om half zeven wakker. De lucht is op een paar sluierwolken na blauw en het voorspelt een mooie en zonnige dag. Eigenlijk wel jammer want we wilden vandaag gaan rijden. Wat ik wel weer mooi vond om te zien is dat een boomtop bij mij in de buurt langzaam beschenen werd door de zon en deze steeds meer oplichten. Dan de zon over het gras naar mij toe zien kruipen en om even over zeven zat ik heerlijk in het zonnetje.

SteengroeveEven half acht maak ik Esther wakker en ga ik daarna koffie zetten en eitjes koken. Na de afwas gaan we ons zelf wassen waarna Esther alles inpakt en ik de afwas doe. Na de auto inruimen en de laatste koffie stellen we de TomTom in op Orlík nad Vltavou en gaan we op weg naar de volgende camping. De enige reden dat we die gekozen hebben is omdat er daar op de kaart een meer lijkt te zijn. We hebben geen idee of daar ook werkelijk een camping is want het boek en de kaart waar die op terug te vinden zijn ligt nog thuis.

Opgemaakte broodjes.De reis duurt volgens onze elektronische wegwijzer ongeveer anderhalf uur waar we gelijk een uur bij optellen want we hebben geen haast. We stoppen even om te kijken naar een steengroeve en in een dorpje onderweg voor een kop koffie en een broodje. En zo sukkelen we rustig verder. Als we in de buurt van Orlík nad Vltavou komen stellen we de TomTom in op een plaats bovenaan het meer en kijken hoe hij ons dan gaat sturen. Dat is dus niet langs het meer dus Esther pakt weer de kaart en we gaan over kleine, witte, weggetjes rijden op zoek naar een camping.

Dat is toch nog niet zo makkelijk want de eerste heeft geen huisjes alsmede de tweede. Dan zegt Esther dat als ik de kans heb om naar links te kijken k dat even moet doen maar voordat dat lukt rijden we over de dam van een stuwmeer. Net daar naast ligt een camping zien we maar ook deze blijkt geen huisjes te hebben. We rijden weer terug naar de dam en parkeren de auto om onze benen te strekken en een paar foto's te maken.

BootliftAls we staan te kijken zie ik ineens een bootje op een karretje staan die rijdt naar een huisje op de dam. Nieuwsgierig blijf ik kijken en het karretje draait waarna die achteruit weer het water inrijdt. Het blijkt een bootlift te zijn en als we aan de andere kant kijken zien we het volgende bootje al liggen te wachten. Het gaat niet snel maar we hebben gezien hoe hij onderaan de stuwdam het karretje opging en weer in het stuwmeer verder vaarde.

We stappen weer in de auto en gaan weer verder op zoek naar een camping maar alles wat we tegen komen ziet er of verwaarloosd uit of heeft geen huisjes. Uiteindelijk vinden we een camping die wel huisjes heeft en als enigste nadeel een spoorlijn er langs heeft lopen. Omdat we ondertussen al drie uur langer aan het rijden/dwalen zijn dan dat we hadden bedacht gaan we hier toch maar slapen en gelijk voor twee nachten ook.

TreinwagonIn het volgende stadje, Zruc nad Sázavou, doen we vlug even boodschappen en rijden weer terug naar de camping. Hier zou ik gaan koken nadat we een pilsje hadden gedronken maar die smaakte zo lekker dat er een tweede volgde en we maar met de rest van de gasten hebben mee gedaan en een pizza eten.

Hierna is het koffie zetten en de gebruikelijke dingen die we normaal doen voor het slapen gaan en dan naar bed maar slapen wil niet echt lukken. Het is namelijk ook een camping waar de jeugd graag gebruik van maakt en de tijd waarop die naar bed gaan is toch een stuk later.
Voor morgen zijn er nog geen plannen behalve het stadje waar we boodschappen hebben gedaan beter bekijken.

 

1000 Resterende tekens