Even voor half zes stap ik ons huisje uit en kijk om me heen maar er is niet iets te zien waar ik heen zou kunnen of willen wandelen. Dan maar eens de rest van de camping bekijken want daar was het gisterenavond te donker voor. En het blijkt dat we ook een zwembad hebben en een gemeenschappelijke keuken. Dus weer terug naar de auto om daar de koffie, koffiefilter, koffiefilterhouder en de thermoskan uit te halen. Dan naar het keukentje waar ik koffie ga zetten. Behalve pannen is er ook bestek, borden en kopjes dus even later zit ik voor het huisje te genieten van vers gezette koffie. Rond een uur of half zeven maak ik Esther wakker die zo blij is met de koffie dat ze vergeet om op mij te mopperen dat het zo vroeg is.

Als ze aangekleed is gaan we kijken wat voor ontbijt we hebben en we zijn aangenaam verrast als we zien hoeveel er staat. Dus we beginnen met een boterhammetje met een plakje kaas, ham en een gebakken eitje. Ja dat paste allemaal net op dat boterhammetje en smaakte ook heel goed. Daarna plunderen we de broodbak met bolletjes of eigenlijk puntjes maar dat klopt ook weer niet helemaal. Hou het er maar op dat het een kruising is. Ook daarin kan weer ham, kaas, tomaatjes, paprika en komkommer en zo eten we bij het ontbijt ook een broodje gezond. Uiteindelijk hebben we genoeg gegeten en gedronken en begin ik aan het verslag van de vorige dag.

ToegangspoortHierna lopen we samen over de camping en halen de auto helemaal leeg. Uiteindelijk vertrekken we rond een uur of elf richting Ceský Krumlov en stoppen onderweg nog even bij een Kaufland want bij zo een grote supermarkt is ook altijd een pinautomaat. Mijn portemonnee word gevuld met kronen en we gaan op zoek naar een parkeerplaats. Vanaf daar lopen we het plaatsje in wat inderdaad heel klein is maar het lukt ons om daar twee uur in rond te dwalen. Alleen jammer dat het een beetje regent maar gelukkig heeft ieder terras wel een parasol wat ook heel goed werkt tegen de regen.

Er zijn veel mensen die met een kano het riviertje afzakken en behalve mensen zit er ook de nodige drank in de kano's. We helpen nog een jongedame die een kerk wou binnen gaan maar niet goed genoeg gekleed was door haar een regenjas te lenen. Dan zijn we het echt zat om weer hetzelfde geveltje te zien en gaan terug naar de auto waarna we via de supermarkt terug rijden naar de camping.

Op de camping gaan we lekker ieder ons eigen ding doen en maken we ook gebruik van het zwembad.Zo vermaken we ons een paar uur waarbij de pivo op het terras niet vergeten word. Rond half zes lopen we Ceské Budejovice in op zoek naar een restaurant want het eten van gisteren was ons niet echt bevallen. Na een kleine wandeling ploffen we neer en bestellen eerst onze pivo's waarna Esther vriendelijk vraagt waar het toilet is. Daar krijgt ze een halfslachtig antwoord op van een sacherijnige serveerster en die heeft het voor elkaar gekregen om de hele tijd nijdiger te kijken dan dat ik normaal gesproken doe.

Duo zelfportretDaar door zaten we niet lekker te eten en besluiten we om maar weer terug te gaan om in het huisje koffie te zetten. Dat lukt weer en even later ga ik een fikkie stoken in de algemene vuurkuil waar we de laatste koffie opdrinken en daarna over gaan op de wijn. Zo zitten we lekker te lezen en uiteindelijk word het daar ook te donker voor zo dat we weer naar het huisje terug gaan en ons opmaken om naar bed te gaan.

Voor morgen hebben we nog geen vaste plannen en daarom ik n niet melden wat we dan gaan doen. In ieder geval wel weer ontbijten.

 

1000 Resterende tekens