Vandaag is het kwart voor zes al ik wakker word en even voor zevenen maak ik Esther wakker. We gaan weer ontbijten en gelijk het verslag van de vorige dag op internet zetten. Daarna is het voor mij de taak om de afwas te doen en Esther ruimt ondertussen het huisje op. Als ik klaar ben is zij dat ook en zetten we onze spullen in de auto.

Houten bungalowOm even half tien rijden we en hebben op de TomTom Sušice ingesteld. Volgens de TomTom kunnen we het beste over rode wegen rijden maar dat vind ik niet zo leuk. Dus Esther probeert om de TomTom zodanig in te stellen dat we over gele of witte weggetjes gaan rijden wat niet werkt en dus zetten we hem maar uit en gaat Esther lekker ouderwets de kaart lezen en luister ik naar haar aanwijzingen.

Esther geniet van de zon.Nu rijden we door kleine dorpjes en zien we datgene wat wij graag willen zien. Net voorbij Kašperské Hory zetten we de TomTom weer aan en stellen hem weer in op Sušice. Als hij de route heeft bepaald vertellen we tegen hem dat we graag naar een camping op de route willen en daar wilt hij ons ook wel heen begeleiden. We rijden nog maar net weer als ik een bordje naar links zie met daar op een camping vermeldt en we besluiten om daar eerst maar te kijken voor dat we dat doen wat TomTom had bedacht. In Rejštejn rijden we een camping op die alles heeft waar we naar zoeken.

De rivier die langs de camping loopt.Een beekje die gezellig ruist, kleine en simpele huisjes en een restaurant bij de ingang. En de prijs is ook naar het zin dus we blijven voor drie nachten voorlopig staan. We moeten nog boodschappen doen en we bedenken dat een grotere supermarkt vast wel te vinden is in Sušice. Voor dat we er heen rijden vragen we nog bij het restaurant of we daar kunnen eten wat word bevestigd. Onderweg naar Sušice blijven we rijden naast het riviertje de Otava wat mooie beelden oplevert. De supermarkt is al vlug gevonden en we slaan weer bier in want dat hadden we nog niet gedronken op de nieuwe camping. En eenmaal terug trekken we met veel plezier een blikje open en genieten van de zon en de rust.

Bier serverenOm even half zes lopen we naar het restaurant en nu blijkt het eigenlijk alleen maar eten te serveren voor de gasten van het hotel/pension. Daar zijn we niet zo gecharmeerd van maar we mogen kiezen uit drie gerechten en we kiezen maar diegene die ons het minst goor lijkt. Een beetje een tegenvaller.
Hierna weer koffie zetten in het huisje en doen alle andere dingen voor dat we naar bed gaan.
Morgen willen we gaan wandelen naar Kašperské Hory.

 

1000 Resterende tekens