Met dank aan de trein ben ik vandaag om half zes uit mijn bed en loop ik over de camping te dwalen. Dat is nog veel te vroeg om Esther te wekken dus haal ik mijn laptop op en plaats de verhalen van de afgelopen dagen hier alsmede de foto's die zijn gemaakt. Om half acht ben ik daar nog niet mee klaar maar Esther is wel wakker want die staat ineens naast mij. Dus tijd om koffie te zetten, eieren te koken en ontbijten.

KasteelmuurNa een paar uur ga ik weer terug naar de receptie om alles af te maken op deze website. Daarna pakken we onze portemonnee in en gaan we naar Zruc nad Sázavou om daar rustig rond te kijken. We parkeren de auto weer bij de Tesco en lopen in de richting van het centrum. En zo staan we ineens voor een kasteelmuur waar we alleen maar in mogen als we betalen.

Geen idee waar voor we het doen maar binnen de muren blijkt een historisch gebeuren te zijn. We zien Romeinen en andere krijgers of ridders uit de oudheid rond lopen maar ook de nodige etenswaren en bling bling. Daarbij worden er zwaardvechters voorstellingen geven en alle andere dingen die ook op een Fantasy Fair voor kunnen komen.

BrommersWe kijken rustig rond waarna we verder het stadscentrum inlopen. Het enige wat daar te beleven is zijn drie jongens die op een oude brommer zitten en proberen weg te rijden. We waren vergeten dat op zaterdag hier alle winkels, behalve supermarkten, dicht zitten. Dus nog maar even gekeken op de markt en daarna weer naar de camping. En hier doen we helemaal niets anders dan luieren.

KanodoorgangLekker zitten in de zon, wat drinken en soms kijken bij de rivier en de dam die ze daar in hebben gebouwd. In die dam hebben ze tijdens de bouw rekening gehouden met kanoërs want er is een gedeelte die niet zo steil gaat. Daar zien we iemand door heen gaan wat nu net niet lekker gaat want de punt blijft vast zitten. En dan zien we ook hoeveel kracht het water heeft.

Als de kantine open gaat gaan we een vers getapte pivo drinken en nemen de laptop mee om te kijken waar we de volgende dag heen willen. We besluiten om in de buurt van Decín te gaan staan en schrijven dit keer een aantal adressen op van campings. Dan is het weer tijd om te gaan eten en alle andere dingen die gebeuren voor dat het tijd is om te gaan slapen.

Hopelijk lukt het morgen sneller om een camping te vinden.

 

1000 Resterende tekens