Vandaag slaap ik uit want het is zes uur als ik uit mijn bed en uit het huisje ga en dat scheelt toch weer mooi een half uur met gisterenochtend. Nu kan ik geen koffie zetten want alle spullen daar voor staan in het huisje en dan zou ik Esther wel eens wakker kunnen maken. Maar ik heb mijn boek en dus ga ik rustig zitten lezen tot ik het tijd vindt om haar wakker te maken.

Ceské BudejoviceAls Esther volledig wakker is gaan we ontbijten waarna ik het verslag van de vorige dag ga typen. Esther zit via haar telefoon te chatten met Kim en Marjolein en krijgt te horen/lezen dat er een buitje valt. Uit de berichten begrijpen we dat er heel veel water valt in en om Alphen aan den Rijn. Kim klaagt er over dat haar wc borrelt en vraagt via de chat wat ze daar tegen kan doen. Esther geeft door dat ik zeg dat ze de regenpijp kapot moet slaan maar dat vindt Kim maar raar. Dan bel ik haar maar even om uit te leggen waarom ze dat moet doen.

Beeldengroep forenzenWij zoeken daarna luchtige kleding op en maken ons klaar om naar het centrum van Ceské Budejovice te lopen om daar even rustig rond te kijken. Ja, wat valt daar nu over te vertellen? Het is rustiger dan in Ceský Krumlov maar dat vinden we niet echt erg. We nemen een bakje thee op een terras en krijgen genoeg warm water om de wc van Kim over te laten lopen en dat dan per persoon.

Verder dwalend komen we langs een stel beelden die heel mooi aangeven hoe gestrest de mensen rond lopen al doen ze dat gelukkig niet allemaal. Onze dwaaltocht brengt ons uiteindelijk op een terras waar we een broodje ei nemen en een pivo drinken. Hierna zoeken we de supermarkt weer op die we onderweg gezien hadden en nemen drinken mee naar het huisje.

Broodje ei en pivoDaar doen we onze zwemkleding aan en zoeken verkoeling in het zwembad. En zo zijn we lekker de middag aan het door luieren tot een uur of vijf, half zes waarna we weer naar het centrum lopen om iets te eten. Vlak voor dat we weg gaan besluiten we om toch maar een rugzakje mee te nemen met daarin de regenjasjes want we horen een donderklap. Maar goed ook dat we dat gedaan hebben want we lopen net door het park als het begint te spetteren.

Gelukkig duurt het niet lang en even later zitten we op een terras tagliatelle te eten weggespoeld met een klein beetje meer pivo en we sluiten af met koffie en een gebakje voor mij. Via een tweede terras met koffie lopen we weer terug naar het huisje en gaan we genieten van de wijn en rust.

Morgen gaan we weer verder maar we hebben nog geen idee waar we precies terecht gaan komen en weten dus ook niet of we dan internet hebben.

 

1000 Resterende tekens