LunchenGisteren had ik geen zin meer om een verhaaltje te typen dus doe ik dat vandaag. Want gisterenochtend hebben we de wagen weer ingeruimd en dicht geklapt voor een rit van één uur en vijfenveertig minuten. De bedoeling was om een camping op te zoeken langs een stuwmeer. Want waar maak je een groot kind als ik blijer mee dan met water en modder om te spelen? Dus toen we om half elf vertrokken wisten we ook wel dat die tijd niet voor ons haalbaar zou zijn want we rijden toch wel langzamer dan dat Tomtom berekent en dat apparaat houdt ook geen rekening met lunch/plas pauze's.

Dus we rijden lekker als echte toeristen rustig door tot we ineens niet verder mogen. Blijkbaar moet er iets gebeuren aan de doorgaande weg die wij volgen en weten alle Tsjechen dan waar ze heen moeten. Tenminste, wij zagen nergens bordjes die aangaven hoe we dan op de plaats van bestemming moesten komen. Dus maar linksaf en hopen dat we dan wel weer op de goede route zouden komen. Nu hielp Tomtom daar dus niet aan mee maar Esther heeft nog iets wat ze hadden uitgevonden vóór de Tomtom en daarop kon ze ook een route uitstippelen. Dus via een ouderwetse wegenkaart kwamen we toch in Solice terecht.

Het stuwmeerEn daar stonden we dan ook aan de onderkant van de stuwdam. Naar boven gereden met de auto en het bleek dat we in 2014 ook al bij deze stuwdam hadden staan te kijken. Daar door wisten we ook dat vlak bij de dam een camping was waar we toen niet konden blijven want die verhuurde geen huisjes. Maar nu hebben we de vouwwagen dus dat zou geen probleem moeten zijn. We draaiden dus de auto het terrein op en geven aan dat we eerst even willen kijken voor dat we besluiten om wel of niet te blijven.

De camping "leefde" niet en er was ook al geen strandje er bij waar ik met mijn vormpjes en speelgoedbootje zou kunnen spelen dus dan maar bij de volgende camping kijken. De volgende camping langs het meer had dezelfde uitstraling dus dat werd ook een nee. De derde camping was er gewoon niet en ondertussen hadden we allebij wel onze buik vol van zoeken langs het meer.

Planten in de wasbakkenNu kan je ook goed spelen bij een beekje met water dus gingen we op zoek naar een camping die dat dan had. En die vonden we ook waarbij de caravans langs de beek stonden en er geen ruimte meer was voor een vouwwagen. Die caravans stonden daar ook al een paar jaar zo te zien en volgens ons gebeurde er daar ook heel erg weinig zo te zien aan de planten in de wasbakken. Aangezien de campings die we vonden op de kaarten niet geweldig waren en het ondertussen na vier uur was hebben we de Tomtom een camping voor ons op laten zoeken.

Die stuurde ons naar een camping in de buurt van Strakonice en het gebied waar we staan heet Štěkeň en dit is de website van de camping. Er is hier een houten keet waar ze bier tappen en geen restaurant of winkel. Maar we staan voor 6 euro per nacht met elektra. Omdat er geen restaurant in de buurt is, voor zover we nu weten, moest ik gisteren dus echt datgene koken wat we zondag al hadden gekocht. Maar ondanks het gestuntel met twee pitten was het toch goed genoeg gelukt.

Al met al een lekkere camping en we blijven hier nu nog twee nachten en gaan straks op de fiets naar Pisek toe. Of we het ook halen weten we nog niet maar het belangrijkste is dat we lol hebben. 

1000 Resterende tekens