De fietsenLaten we eerst beginnen met een foto waar op twee fietsen staan want gisterenavond hebben we ook nog even gefietst. Niet zo heel ver maar het is wel voor het eerst dat ik op een weg rijd die niet onder de Nederlandse wetgeving valt.

Gisterenavond was om even tien uur echt mijn batterij leeg en Esther offerde zich op en ging samen met mij naar bed.

Geen idee hoe lang de muziek van de disco bleef aan staan want ik was binnen vijf tellen in dromenland en kwam daar pas uit om even over zeven! Dat is echt uitslapen voor mij  en blijkbaar ook voor Esther want toen ik terug kwam in de tent bleek zij al bezig te zijn met het ontbijt. Samen dat verder in orde gemaakt en lekker zitten genieten van kaas, ham, Tsjechische paprika cervelaat  en een gekookt eitje op een boterhammetje.

Bloemen om een fonteinHierna ons gewassen en een lekker broodje voor bij de koffie gekocht. En ja, iets zoets vind ik ook wel lekker met een pepermuntsmaak. Hierna naar de receptie van de camping gelopen en gevraagd hoe ver het fietsen is naar het centrum van Plezn. Dat blijkt maar acht kilometer te zijn en nog via een simpele weg ook. Bij de rotonde rechts en dan alsmaar rechtdoor. Dus om even voor tienen waren wij in het centrum van Plezn en ontdekte dat we daar al eens geweest waren! Oeps, wat nu?

We hebben de fietsen maar op het centrale plein geparkeerd en zijn, na een koffie met gebak, maar op zoek gegaan naar de Pilsner Urquel brouwerij. Om die te vinden volgde we de aanwijzing van de borden voor de toeristen waarbij één van ons twee die onderste  aan de linkerkant wel heet interessant vond. Maar in plaats van een plek waar een mens zijn afval kan lozen vonden we het centrale station van Plezn. Ook daar weinig bijzonders te zien alsmede in de brouwerij.

Glas gevuld met bierDus alsnog een terras opgezocht en het bier getest. Smaakte wel aardig maar op het volgende terras was het net even lekkerder. Dus daar maar een tweede genomen en ook wat te eten tegelijk. Daarna weer gedwaald maar eigenlijk waren we het al zat dus de fietsen opgezocht en via de supermarkt terug naar de camping gefietst. En op de camping het bier maar uitgetest en die blijkt het lekkerst te zijn want dat werden er wel wat meer.

Rond een uur of zes maar hamburgers en aardappelen gebakken terwijl Esther de sla prepareerde om op te eten. Daarna afwassen, koffie zetten, even zwemmen in het meer en koffie op drinken. En als laatste inspanning een verslag maken die jij nu aan het lezen ben.

Morgen gaan we, als we zin hebben, weer fietsen.

 

1000 Resterende tekens