TomtomOmdat het zo heel erg warm was stelde ik donderdag aan Esther voor om vrijdagavond al te gaan rijden zo dat we minder last van de warmte zouden hebben. Zij vond het, net als ik, wel een spannend en leuk idee dus vrijdagmiddag vlug de laatste spullen in de auto en we vertrokken dit keer om 17 uur 34. Dat is wel heel iets anders dan om 5 uur 's ochtends uit je bed komen.

Auto met vouwwagenEn zo als gebruikelijk valt er helemaal niets te vertellen over de reis over een snelweg tot een uur of negen. We reden toen al in Duitsland en ineens zetten ze het licht uit. Geen idee wie de knop van de zon in zijn beheer heeft maar ik was er niet blij mee. Die Duitsers hebben namelijk geen verlichting langs de snelwegen wat wij hier wel gewend zijn. Dus om vijf over negen was het echt pikkedonker en zagen we alleen nog maar de koplampen van de achteropkomende auto's en heel veel achterlichten. Jeempie, wat was dat saai. En het ergste van alles was dat het ook helemaal niet koel werd. Het werd zelfs warmer!

Uitgeklapt vouwwagenWe hebben nog getracht om te slapen in de auto maar dat mislukte ook totaal. Dus om even zes uur 's ochtends reden we Tsjechië binnen. En dat betekent dat we alle tijd hadden om een camping te vinden. De eerste twee waren aan een meer maar daar was helemaal geen schaduw. De derde camping bestond niet meer maar de vierde camping was raak. Op het gemakkie de vouwwagen uitgeklapt waarna we boodschappen gingen doen. Dus pas om elf uur kon ik mijn eerste biertje open trekken. Maar hij smaakte wel geweldig.

Het  meerDe rest van de dag hebben we om de vouwwagen heen gehangen en zijn soms even wezen zwemmen. Maar natuurlijk ook de nodige hazenslaapjes tussen door.Uiteindelijk werd het tijd om het avondeten te gaan maken. Na het opeten van de maaltijd af gewassen en koffie gezet en zit ik nu dit verslag te typen. Morgen gaan we op de fiets in het centrum van Plezn proberen te komen.

1000 Resterende tekens