Het vertrouwde beeld.Zoals bekend ben ik vroeg wakker maar nu was zelfs Esther op zaterdag al voor de wekker wakker dus rond een uur of kwart over zes zaten we in de auto waar we de TomTom op Bled in Slovenië hadden ingesteld. Onze TomTom vindt het niet meer nodig om de tijd te onthouden dus we kunnen niet aflezen hoe laat we daar zouden moeten aankomen maar door dertien bij zes op te tellen komen we ook op een tijd uit die we toch niet gaan redden.

Zwemmen in een zwembad.En zo sta ik op maandagochtend om even half zeven in een Sloveense bakkerij naar een brood te wijzen en probeer ik duidelijk te maken dat ik die graag wil hebben. Nou zo moeilijk had ik helemaal niet hoeven doen want haar Engels is stukken beter dan die van mij. Met het brood loop ik weer terug naar de camping en plof daar in een stoel met het boek wat ik al naar buiten de tent had gesmokkeld. Even half acht doet Esther de tent op en is verbaasd dat ik voor de tent zit. Blijkbaar kan ik toch heel stil zijn lachende smilie

Esther in de heksenkring

Lekker op tijd word ik wakker en na even wachten laat ook Esther merken dat zij wakker is. Na het ontbijt spreken we af dat ik nog even boodschappen ga doen terwijl zij de tent vast opruimt. Als ik terug kom lopen blijkt alles al klaar te zijn en hoef ik alleen nog maar de haringen uit de grond te trekken. We vertrekken vandaag dus niet op het door mij verwachte tijdstip maar zijn veel vroeger. We besluiten om binnendoor te gaan rijden maar na het voor de tweede keer kruisen van de snelweg naar Koper besluiten we om die dan toch maar te volgen.

38 muggenbeten op mijn benen.Een langer verhaal dan verwacht want het zijn nu drie dagen die ik moet overbruggen. Dit omdat we op de vorige camping geen, gratis, internet hadden. Dus we beginnen op dinsdag 30 augustus met wakker worden en ontdekken dat ik een geliefd object ben voor de muggen in Portorož. Esther heeft ze geteld en kwam op 38 bulten en dat alleen op mijn benen. Als Esther zichzelf gaat wassen ziet ze ineens een schorpioentje lopen. Dus zij heeft nu een salamander en schorpioen gezien. We stappen na het ontbijt en het dichtklappen van de vouwwagen in de auto, betalen de camping en gaan onderweg naar Ljubljana of een camping daar in de buurt.