Op mijn verjaardag word ik wakker van de stilte! Geen tikken van regen meer op de tent en als het een beetje mee zit word deze misschien nog wel droog ook voor we gaan rijden. Omdat het vroeg is loop ik de camping af om te kijken naar het beekje wat langs de camping loopt en deze is knap gegroeid. Terug bij de tent zie ik dat de bierpul die ik buiten had laten staan voor anderhalve centimeter gevuld is met water. Genoeg regen is er dus gevallen.

Als Esther wakker word bespreken we het ochtendritueel voor deze dag en besluiten de tent nog even te laten staan en eerst boodschappen te gaan doen na het ontbijt en onszelf wassen. Maar die planning word teniet gedaan door dat het toch nog even gaat regenen terwijl we nog zitten te eten. Dat doen we voor de rest dan maar in de tent en rijden nu rond een uur of negen, met een natte tent, weg van de camping. Omdat het vignet voor Oostenrijk nog geldig is besluiten we om daar vandaag door heen te rijden en in Duitsland te gaan staan. Als we de grens over rijden zien we voornamelijk bergen en soms een tunnel.

En na de tunnel zien we nog meer bergen maar we kijken ook verlekkerd naar onze koffie met extra. Maar Esther ziet weer bergen en blijft ze fotograferen. Maar dan houden de bergen op maar ziet ze een veld met zonnepanelen, een carrousel op een aanhanger en komen uiteindelijk terecht op een camping bij Erlangen. Hier eten we wat waarbij het voorgerecht erg lekker was. Daarna wandelen we wat en genieten van de zonsondergang voor we de tent inkruipen.


Uiteindelijk komen we pas om half acht uit de tent. Nu was ik al eerder er uit geweest maar de camping is afgesloten tot een uur of acht dus had ik helemaal niets te doen. Om even acht uur kunnen we pas de broodjes ophalen voor het ontbijt dus Esther gaat eerst douche terwijl ik vast aan de voorbereidingen begin. Na het ontbijt rommelen we nog wat om de tent waarna we besluiten om wandelend boodschappen te gaan doen. 

We lopen langs het meer de camping af en proberen ons even later te oriënteren bij een bushalte waar we heen moeten. We lopen over een pad door het bos en komen uiteindelijk bij een drukke weg die we oversteken. Aan de andere kant staat een duidelijkere kaart en daarop ontdekken we dat we pas één derde van de gehele afstand hebben afgelegd. We keren om want we waren al een drie kwartier aan het wandelen en ik zag mij niet drie uur lopen terug naar de tent met boodschappen op mijn rug.

We lopen dus langs een veld terug, zien een ander meertje en belanden even later met de auto in het centrum van Erlangen.  Niet veel bijzonders maar we kijken even naar een beeld en eten onze De lunch in Erlangenlunch. Na een uurtje of twee geslenterd te hebben zoeken we de supermarkt op en doen onze boodschappen. Hierna weer terug naar de camping waar we een vers biertje nemen en alle dingen gaan doen die een vakantie zo leuk maakt. Morgen gaan we weer verder richting Nederland.

1000 Resterende tekens